Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti soutěží s portálem NISA GO o jízdenky na školní výlet

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2012 14:57

Sdílet článek

 

Ojedinělý interaktivní systém pro plánování pohodlného cestování Euroregionem Nisa NISA.GO / NEISSE.GO je v běhu. Liberecký kraj ve spolupráci s německým partnerem dopravním svazem ZVON připravili pro žáky a studenty Libereckého kraje soutěž o šest jízdenek LIBNET 5+ na školní výlet pro celou třídu. Cenu do soutěže – 6 jízdenek LIBNET 5+, věnoval koordinátor veřejné dopravy v Libereckém kraji společnost Korid LK.

 

Úkolem třídy nebo jejího zástupce je naplánovat výlet pomocí internetového portálu NISA.GO, který naleznou na webových stránkách www.nisa-go.cz. Bližší informace o soutěži najdete na www.edulk.cz nebo na www.nisa-go.cz - tlačítko „Soutěž“. Itinerář tohoto výletu následně uložit ve formátu PDF a zaslat na adresu doprava@kraj-lbc.cz a to nejpozději do 14. 6. 2012. Vítěze vylosují zástupci Libereckého kraje a společnosti Korid LK 15. 6. 2012.

 

Lidé si již mohou s pomocí serveru snadno naplánovat výlety, dovolené nebo služební cesty. Mohou si také vybrat dopravní prostředek, jakým chtějí cestovat. Soutěží pro školní třídy chceme portál a jeho využívání před blížícími se prázdninami podpořit,“ řekl k soutěži Martin Sepp (ČSSD), náměstek hejtmana LK pro dopravu.

 

Projekt NISA GO je podpořen z evropského programu Cíl 3/Ziel3 a jeho výsledkem je jedinečný interaktivní webový portál pro vyhledávání turistických cílů na území Libereckého kraje a dopravního svazu ZVON s podporou využití veřejné dopravy. Zástupci Libereckého kraje a německého dopravního sdružení ZVON v úterý 8. května v Löbau společně zahájili jeho veřejné testování.

 

Moderní trojjazyčný portál připravovali odborníci z obou zemí téměř dva roky. Lidé na něm najdou nejen přehled zájmových objektů sportovních a kulturních zařízení, ubytovacích a gastronomických služeb nebo chystaných událostí, ale také podrobné informace o veřejné dopravě, turistických a cykloturistických trasách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky