Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti z dětských domovů v Semilech a Jablonci rokovaly s hejtmanem a senátorem

Šírová Květa

  • 23. 03. 2013 10:00

Sdílet článek

Dětské domovy v Semilech a Jablonci na Nisou včera navštívili hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK) a senátor Jaroslav Zeman (ODS). Hejtman tak zahájil sérii návštěv a seznámení se s dětskými domovy v Libereckém kraji.

„Již před Vánoci jsme plánovali návštěvu dětských domovů, ale kvůli časové vytíženosti jsme první domovy navštívili až nyní. Postupem času bych rád navštívil všechny domovy v Libereckém kraji,“ vysvětlil hejtman.

Návštěva se nesla v předvelikonočním duchu. Děti dostaly od hejtmana a senátora do každé rodiny soubory her od firmy Detoa Albrechtice a.s. a každé dítě ještě balíček velikonočních sladkostí.

V prvním z domovů v Semilech přivítal hejtmana se senátorem ředitel domova Mojmír Hojač.

„Jsme nejmenším domovem v našem kraji a v současné době zde máme umístěno patnáct dětí,“ vysvětlil Hojač.

Hejtman a senátor si prohlédli zařízení domova a pozdravili se s dětmi. Při besedě probírali s dětmi, jak se jim daří studovat, jaké mají koníčky a zda sportují. Děti v semilském domově rádi lyžují. Jeden z chlapců je nadějným fotbalistou a nyní hraje za semilský fotbalový klub.

V Jablonci nad Nisou přivítal hejtmana a senátora ředitel domova Jan Řičář.

„V našich domovech žije v současné době dvacet čtyři dětí ve třech rodinách,“ vysvětlil ředitel.

S hejtmanem a senátorem se děti setkaly ve společenské místnosti ve vile na Pasecké ulici. Dětský domov v Jablonci nad Nisou má ještě jedno zařízení, a to na Palackého ulici.

„Většinu dětí z domovů v Jablonci a Semilech znám osobně, setkal jsem se s nimi při akcích v muzeu dřevěných hraček v Albrechticích, kam často jezdí,“ prozradil senátor Zeman, který všechny děti pozval na další velkou akci muzea, a to na Týden české hračky.

I v Jablonci nad Nisou si děti povídaly s hejtmanem a senátorem o tom, kde studují, co je baví a co by chtěly v životě dělat. Ani zde nechybělo předání dárečků a sladkostí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky