Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětská léčebna Cvikov oslaví 100. výročí svého založení se Spirituál kvintetem

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 11. 2010 12:52

Sdílet článek

 

Dětská léčebna Cvikov, Ústavní 529, ve Cvikově oficiálně oslaví 6. listopadu od 16 hodin do 18 hodin 100. výročí svého vzniku. Akce se zúčastní krajský radní pro ekonomiku Zdeněk Bursa (ČSSD) a vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK Alena Riegrová.

V 17 hodin vystoupí skupina Spirituál kvintet. Neoficiální část probíhá už od 11 hodin do druhého dne do 9 hodin.

V rámci programu se uskuteční přednáška o historii léčebny, kterou přednese primář MUDr. Daniel Schneeberger.

„Pozvali jsme bývalé pacienty, bývalé a současné zaměstnance, včetně rodinných příslušníků, a velmi rádi přivítáme i spřízněné dětské lékaře a alergology,“ řekl ředitel Rudolf Focke.

Po ukončení koncertu je připravena pro návštěvníky volná zábava při taneční hudbě v prostoru jídelny. 

Dětská léčebna Cvikov rozšiřuje svoje služby

Ve spolupráci s krajskou pobočkou VZP a zřizovatelem, kterým je Liberecký kraj, pracuje náš ústav na zásadním zvýšení poskytované kvality zdravotnicko-lázeňských služeb.

V našem týmu pracuje lékař alergolog, imunolog, pediatr, dochází i rehabilitační lékařka. Máme k dispozici dvacet jedna zdravotních sester. Velmi silnou máme i rehabilitaci s pěti rehabilitačními sestrami, které ovládají například Vojtovu metodu, muzikoterapii a další nadstavbovou plicní rehabilitaci.

            Co je ale úplnou novinkou, je začlenění Dětské léčebny Cvikov do portálu poskytovatelů Lázeňsko-zdravotnických služeb. Naše léčebna je součástí projektu Cíl 3.

                                                                                                                                  

 

 

Tento projekt, s názvem „Aktivní mosty“, se zabývá úzkým propojením celé řady služeb, které nabízí na území česko-německého příhraničí v oblasti CHKO Lužické hory, Národního parku Česko-saské Švýcarsko, CHKO Labské pískovce a Přírodního parku Žitavské hory.

Výše uvedené služby jsou zaměřeny především na aktivní klimatoterapii a pohyb ve zdravém životním prostředí.

Projekt se zabývá i dalšími cíli. Například by měl u jeho účastníků rozšířit povědomí společné historie se zaměřením na období Karla IV. Dále by měl projekt seznámit účastníky i se stravovacími návyky našich německých sousedů. Při vzájemném kontaktu s německými partnery je mnoho prostoru k rozvíjení jazykových znalosti v nezbytně potřebném rozsahu konverzačním způsobem tak, aby účastník mohl bezproblémově využívat výše uvedené služby.

Do května 2011 by v konverzačních kurzech němčiny a angličtiny mělo pomáhat sedmdesát stážistek v rámci projektu Leonardo. Stážistky budou v naší léčebně vykonávat praxi ve funkcích au-pair a ošetřovatelka.

V blízkém okolí naší léčebny je celá řada opravdových skvostů, které stojí za to poznat a ještě přitom pomoci přispět ke zlepšení zdravotního stavu klientů naší léčebny. 

Nyní se zřejmě ptáte, jakou roli v tomto projektu budou hrát děti a maminky z naší dětské léčebny? Děti by měly v praxi ověřit připravenost jednotlivých služeb pro klientelu od 1 roku do 15 let. 

Rok 2010 je pro Dětskou léčebnu ve Cvikově i rokem jubilejním, ve kterém oslaví 100 let péče o děti s respiračními nemocemi. Nadčasové umístění jejího areálu neustále ukazuje na prozíravost našich předků a jejich upřímnou touhu pomoci dětským pacientům. Jsem velmi rád, že i náš zřizovatel, kterým je Liberecký kraj pod vedením hejtmana Stanislava Eichlera, nám v této činnosti velmi pomáhá.

Mají-li Vaše děti alergické nebo dechové potíže, nebojte se nás oslovit, rádi jim pomůžeme.

P.S. Využijte letošní příznivé zimy a stabilních regulačních poplatků do konce dubna 2011! Bezplatný lyžařský vlek, třicet párů lyží s botami,  sauna a vířivka čekají na vás a vaše děti!

Ing. Rudolf Focke, ředitel DLC

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky