Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Devátého ročníku Bedřichovského SKICROSSU se zúčastnily téměř čtyři stovky závodníků

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 03. 2019 00:00
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Závod Bedřichovský SKICROSS se konal v neděli 24. února. Akce nabídla divákům napínavé zápolení mladých běžkařů, různé novinky a adrenalin. Závod byl současně posledním pohárovým kláním Krajského svazu lyžařů Libereckého kraje v běhu na lyžích.

„Vést děti ke sportu už od mala je nesmírně důležité. Jsem opravdu rád, že máme v kraji lidi, kteří do toho jdou s nadšením. Právě ti si zaslouží naši podporu – jak morální, tak finanční. Bedřichovský SKICROSS je jednou z akcí, které dětem ukazují, že pohyb do života patří,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Skicross na běžkách, takzvaný nordix, je relativně nová lyžařská disciplína. Jedná se o adrenalinový závod pro mladé běžkaře. Letos čekaly na závodníky změny v podobě nové, delší trasy. Klasickou běžeckou trasu doplnila řada nízkých překážek, ostré klopené zatáčky, výrazná stoupání a prudké sjezdy. Nově se jel závod jen na jedno kolo a účastníci startovali za sebou v intervalech.

V loňském roce si skicrossovou trať projelo 282 běžkařů, letos organizátoři z TJ Dukla Liberec a SK Ski Liberec přivítali 385 závodníků.

Mladí účastníci soutěžili ve třinácti věkových kategoriích. Pořadatelé ocenili v každé z nich vždy tři nejlepší lyžaře, kteří obdrželi medaile, diplomy a věcné ceny.

Bedřichovský SKICROSS je unikátní především proto, že si profesionálně připravenou trať může vyzkoušet kdokoliv. Překážky zůstaly na trati i po závodě a jsou volně přístupné.

  • 20190224Bedrichov-ski-cross-vysledky (.pdf)
    124 kB
    01. 03. 2019 13:05

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky