Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Diskuse u kulatého stolu: Machři roku 2010

Šírová Květa

  • 16. 09. 2010 15:00
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se společně s Radkem Coufalem z MŠMT ČR, Alenou Gajdůškovou, 1. místopředsedkyní Senátu Parlamentu ČR, Milanem Urbanem, předsedou hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a Radkem Ciklem, náměstkem hejtmana LK pro školství diskutoval u kulatého stolu na téma Kam kráčí naše učňovské školství. Diskuse probíhala včera v rámci akce Machři roku v Grandhotelu Zlatý lev v Liberci.

„Z téměř dvouhodinové diskuse vyplynul závěr, který jednoznačně podporuje již známý fakt o nevyhnutelnosti podpory odborného vzdělávání, zvláště pak učňovského školství, které v současné době stojí na pokraji krize,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Dílčími kroky, které by měly vést ke zlepšení situace, jsou např. zintenzivnění spolupráce mezi zaměstnavateli a středními školami připravujícími učně, zaměření osvětové činnosti nejen na žáky základních škol, ale i na děti v mateřských školách, jejich rodiče a výchovné – kariérové poradce, vyřešení otázky financování tohoto segmentu školství, zvýšení kvality vzdělávání apod.

 

Po skončení diskuse doprovodil hejtman místopředsedkyni Senátu Parlamentu ČR na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci, kde celý den probíhala akce Machři roku. Prohlédli si vystavované stánky učňovských škol a soutěž v timbersportové disciplíně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky