Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dlouhomostecké divadelní hrátky vyhrál domácí Dráček, nejlepší herečkou Lenka Kůlová

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 05. 2013 15:35
  • Školství

Sdílet článek

 

Hvězdná porota Dlouhomosteckých divadelních hrátek ve složení Štěpánka Prýmková, herečka divadla F. X. Šaldy v Liberci, Ladislav Ondráček, ředitel castingové agentury Locall Casting v Praze, Lukáš Pavlásek, komik a herec, Jan Cina, mladý herec a moderátor, z a Jiří Ceé, bývalý sólový zpěvák operní scény ND v Praze po těžkém rozhodování vyhlásil vítězem domácí dětský soubor Dráček ze ZŠ a MŠ Dlouhý Most za Loupežnickou pohádku.

Druzí se umístili Čertíci ze ZŠ Aloisina výšina Liberec s pohádkou Láska rohatá a třetí byl soubor Amos ze ZŠ s RVJ Husova Liberec za pohádku O nenasytném kuřátku.

„Myslím, že čtvrtý ročník byl povedený. Bezvadné bylo počasí, organizačně se také vše zvládlo, děti byly vynikající a pochopitelně mám radost i z našeho vítězství, které jsme vybojovali po roční pauze,“ zhodnotila 4. ročník ředitelka pořádající školy, ředitelka festivalu a režisérka souboru Dráček Iva Poršová.

Porota také ocenila nejlepší herecké výkony. Bezkonkurenčně první místo získala malá Lenka Kůlová z Čertíků, Dráček Tonda Kříček bral stříbro a Vojta Matějčka, rovněž z Čertíků pak bronz.

Porotci Honza Cina a Lukáš Pavlásek v závěru vystoupili na podium a s dětmi si povídali zejména o herectví.

„Děti byly velice nadšené,“ řekla ředitelka.

Nad soutěží, která je určena pro žáky prvního stupně základních škol, převzala záštitu náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová, která zhlédla tři představení.

„Všechna představení, nejen to vítězné, byla nádherná. Oceňuji práci učitelek a zejména nadšení dětí, mezi nimiž se objevily velké talenty. Obdivuhodná divadelní přehlídka,“ řekla náměstkyně hejtmana.

V letošním roce se představilo 8 souborů a vystoupilo téměř 200 dětí – vedle oceněných hrály 

Ještě Kosteláček ze ZŠ a MŠ Bílý Kostel, Novovesáčci ze ZŠ a MŠ Nová Ves,“

Kašpárek ze ZŠ Chrastava, Vrchličáci ze ZŠ Vrchlického Liberec a Barvínci ze ZŠ Barvířská Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky