Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov mládeže v České Lípě je v novém hávu určen všem studentům regionu

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 08. 2010 18:11

Sdílet článek

 

 

Domov mládeže v České Lípě je v novém hávu určen všem studentům regionu 

Slavnostní otevření prvního projektu na zateplování budov, spolufinancovaný z Operačního programu Životní prostředí, se uskutečnilo dnes v Domově mládeže v České Lípě v ulici Havlíčkova. „Startovní“ pásku slavnostně přestřihli náměstek hejtmana pro resort školství Radek Cikl (ČSSD), ředitel školy Petr veselý, projektant Jindřich Lechovský a ředitel divize Euromont Group Pavel Bubák, to vše v přítomnosti vedoucí odboru školství KÚ LK Jiřiny Princové, bývalé ředitelky Domova mládeže Niny Haladové a dalších hostí.

 „Domov mládeže v České Lípě se od 1. 1. 2010 sloučil se Střední průmyslovou školou strojnickou v České Lípě. Strojní průmyslovka tak dostala „bohatou nevěstu“, protože zde právě probíhala investiční akce, a to zateplování budovy. Zlepšení tepelně technických vlastností budov DM v České Lípě bylo realizováno z finančních prostředků ESF, konkrétně z Operačního programu životního prostřední.,“ uvedl Radek Cikl s tím, že  výše dotace dosáhla 7,7 miliónu korun.

„Domov mládeže je určen nejen studentům průmyslové školy, ale všem studentům Českolipska,“ dodal s tím, že některé prostory využije i pedagogicko-psychologická poradna a úřad práce pro projekt Restart. 

„Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Domova mládeže, Česká Lípa“

Liberecký kraj dokončil první projekt na zateplování budov, spolufinancovaný z Operačního programu Životní prostředí. Jedná se o Domov mládeže v České Lípě v ulici Havlíčkova.

Projekt byl zaměřen na problematiku, se kterou se většina škol potýká, a tou je snižování provozních nákladů. Školy musejí vynakládat nemalé finanční prostředky za energie, které každý rok více a více zatěžují jejich rozpočet. Zejména z tohoto důvodu Liberecký kraj zažádal o finanční pomoc z evropských fondů.

„Během krátké doby jsme vytipovali objekty, které finanční pomoc nejvíce potřebují,“ uvedl. Radek Cikl, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Libereckému kraji byla na zateplení Domova mládeže v České Lípě schválena dotace v celkové výši 7 739 694,90 Kč. Realizací tohoto projektu došlo k zateplení obvodových konstrukcí, výměně oken, zateplení obvodového zdiva a střech v celkové výměře 4 655 m2. Těmito opatřeními dojde ke snížení spotřeby energie o cca 786 GJ/rok a ke snížení emisí CO2 cca o 43,69 t/rok. Stavební práce prováděla společnost EUROMONT GROUP a.s., Most. Projektovou přípravu a dozor na stavbě společnost DESIGN 4, v.o.s., Turnov. Ze strany uživatele na stavbu dohlíželi bývalá ředitelka Domova mládeže Nina Haladová a ředitel Střední průmyslové školy v České Lípě Petr Veselý.

Přípravy projektu probíhaly již od roku 2008, realizace stavby od srpna 2009 do srpna 2010. Realizace byla úspěšná a probíhala za dobré spolupráce všech zúčastněných bez jakýchkoliv prodlev a potíží. Výsledkem je budova v novém kabátu, úspornější a šetrnější k životnímu prostředí.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky