Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dřevosochaři v Desné tvoří pro děti

Šírová Květa

  • 06. 05. 2013 13:28

Sdílet článek

Více jak desítka dřevosochařů začala dnes v Desné v parku u Riedelovy vily tvořit dřevěné sochy a plastiky, které budou v sobotu 11. května v 17 hodin nabídnuty k prodeji v aukci. Výtěžek aukce bude věnován na dobročinné účely, tentokráte Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, o. s. - Klub Jablonec nad Nisou. Tradiční dřevosochání motorovými pilami – SYMPOZIUM DESNÁ 2013 se letos koná již po dvanácté. Záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. 

„Díky této akci bylo v minulosti na dobročinné účely věnováno již 795 tisíc korun, a to organizacím, které působí jak v našem regionu, tak po celé ČR. Obdarovány byly například organizace Český červený kříž – Jablonec nad Nisou, Debra, Kapka naděje, Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor a další,“ vysvětluje smysl celé akce její hlavní organizátorka Lenka Neumannová z desenského střediska kultury. 

V letošním roce nese Sympozium Desná podtitul „Důležité je nebýt sám...“. Řezbáři v zahradě Riedlovy vily v Desné tvoří sochy od dnešního dne až do soboty 11. května 2013. Koncem týdne se k řezbářům přidá ještě dráteník, sklář a kovář. Chybět nebudou tvůrčí výtvarné dílny pro děti a sobotní prodej regionálních produktů.

„Celá akce vyvrcholí pátečním a sobotním kulturním programem pro všechny věkové kategorie, na který bych všechny příznivce dobré zábavy ráda pozvala,“ dodává Neumannová.

V pátek 10. května od 19 hodin se přímo v zahradě Riedlovy vily bude konat koncert dívčí folk-country-pop kapely BERUŠKY. Celá akce vyvrcholí v sobotu za účasti náměstka hejtmana LK Marka Pietra, kdy je od 14 a 15 hodin připraven blok pohádek pro nejmenší v podání herců Naivního divadla Liberec.

„V 17 hodin odstartuje samotná aukce vytvořených děl, kdy si zájemci budou moci zakoupit jak menší nejen dřevěná dílka, tak tradiční dřevěné sochy, které vznikly během týdne tvorby desítky řezbářů,“ zve Neumannová s tím, že celou akci zakončí ve 21 hodin tradiční vernisáž při svíčkách společně s bubenickou show ARIES a ohňostrojem.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky