Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Druhý den návštěvy Libereckého kraje zahájil prezident setkáním s představiteli Statutárního města Liberec

Šírová Květa

  • 19. 04. 2011 14:48

Sdílet článek

Druhý den oficiální návštěvy Libereckého kraje zahájil prezident republiky Václav Klaus s chotí v doprovodu hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera setkáním s představiteli Statutárního města Liberec. Poté navštívil Podjěštědské knihkupectví, kde byla uspořádána autogramiáda jeho nové knihy a pokračoval do Sportovního gymnázia Dr. Randy v Jablonci nad Nisou a navštívil společnost Česká Mincovna a.s. Jablonec nad Nisou. Paní Livie Klausová navštívila sklářskou firmu František Halama v Železném Brodě.

Před Libereckou radnicí přivítala prezidentský pár statutární náměstkyně Martina Rosenbergová v doprovodu náměstka Martina Lukáše, kteří prezidenta republiky s chotí doprovodili do obřadní síně na setkání se zastupiteli města Liberec. Po fanfárách oslavujících příchod prezidentského páru seznámila Martina Rosenbergová přítomné s historií města Liberec. V proslovu přítomným si pak prezident republiky posteskl, že ani zde v Liberci si neodpočine od nelehkých politických situací a doporučil představitelům města, aby dále jednali o nastalé situaci.

Poté se prezident republiky v doprovodu hejtmana přesunul do Podještědského knihkupectví, kde ho uvítal majitel knihkupectví Rudolf Olbert, který zároveň uvedl autogramiádu nově vydané knihy prezidenta Václava Klause Rok osmý.

První dáma zatím navštívila Železnobrodskou sklářskou firmu František Halama, který ji také zároveň přivítal a provedl provozem. První dáma byla seznámena s historií firmy a prohlédla si tradiční výrobky ve vzorkovnici.  

Další zastávkou prezidentského páru bylo Sportovní gymnázium Dr. Randy v Jablonci nad Nisou. Prezidentský pár a hejtmana LK zde přivítal ředitel školy Tomáš Hofrichter a starosta města Jablonec nad Nisou Petr Beitl. V tělocvičně Randova gymnázia se prezidentský pár setkal se studenty školy, kteří mu při besedě pokládaly zajímavé otázky z oblasti evropské politiky. Ptali se ho například, jaký názor má na jmenování funkce prezidenta Evropské unie. Prezident odpověděl, že si myslí, že tato funkce nijak neovlivní dění v Evropské unii.

Poslední zastávkou dopoledního programu prezidentského páru byla Česká mincovna a.s. v Jablonci nad Nisou. Provozy mincovny provedl prezidentský pár a hejtmana Libereckého kraje předseda představenstva České mincovny a.s. Karel Zoubek. Prezident a první dáma si prohlédli také výrobu a proces lisování zlaté kilogramové medaile.

O dalším průběhu návštěvy budeme informovat v odpoledních hodinách.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky