Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dvě prázdninové soboty v turnovském muzeu budou ve znamení řemesel

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 06. 2020 08:04
  • Rozvoj

Sdílet článek

Řemeslo má zlaté dno. Pod tímto názvem se uskuteční malý řemeslný jarmark v atriu Muzea Českého ráje v Turnově o dvou prázdninových sobotách 18. července a 15. srpna vždy od 9 do 17 hodin. Připravena bude atraktivní podívaná na tradiční řemesla, na někdy již téměř zapomenuté výrobní postupy či materiály. Setkání 22 řemeslníků doplní ukázky výroby, řemeslné dílny pro děti i dospělé, vystoupení flašinetáře a další zajímavosti.

„Návštěvníci se budou nejenom kochat, ale hlavně si budou moci zakoupit nádherné a kvalitní produkty vyrobené keramiky, skláři, řezbáři, košíkáři, brašnáři, kováři, představí se také dráteník, nožíř, cukrářka a chybět nebudou ani dřevěná hračka, tkané koberce či textilní zboží (ubrusy, kapsáře, zástěry, hračky, oblečení apod.). Příjemnou atmosféru podtrhne prostředí muzejního dvora a zahrady, ve kterých se bude jarmark nacházet. Návštěvnici tu najdou pohodovou atmosféru, zabaví sebe i své děti, a to vše se vstupem zdarma,“ doplnila organizátorka akce Marcela Beranová.

„Tento komorní řemeslný jarmark je pořádán na podporu řemeslníků v nelehké době, na podporu těch, kteří se zasloužili o mnoho jedinečných akcí, které muzeum desítky let pořádá, přispěli k jejich nezaměnitelnému půvabu, jsou nositeli tradice, která je nedílnou součástí našeho kulturního dědictví. Půjde o setkání s opravdu jedinečnými a úžasnými lidmi,“ dodává Vladimíra Jakouběová, ředitelka muzea.
 

TZ: Muzeum Českého ráje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky