Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekoden v duchu zemědělských tradic v Jablonném v Podještědí

Šírová Květa

  • 01. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8639|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Akce pro rodiny s dětmi i další zájemce, na kterých se pouze nepřihlíží, ale vše si lze na vlastní kůži vyzkoušet, se těší v Libereckém kraji velké oblibě. Jednou z organizací, která ekodny připravuje, je občanské sdružení Společnost pro Lužické hory.

Zemědělské radovánky pro nejmenší proběhnou v sobotu 5. září v areálu Mateřské školy Studánka v Jablonném v Podještědí.

„Od 10.00 do 17.00 hod. bude moci každý zkusit rozpoznat pohanku či proso, filcovat z ovčí vlny, drátkovat kamínek a řadu dalšího. Pro starší návštěvníky bude mimo jiné připraveno seznámení s tím, na co všechno jsou nám dobré léčivé byliny. Budou se také moci zúčastnit prezentace a ochutnávky biopotravin," přibližuje program předsedkyně Společnosti pro Lužické hory Romana Cermanová.

Pro dospělé bude určitě zajímavé stanoviště se zahradnickými, truhlářskými a řezbářskými nástroji. Pro všechny účastníky budou připraveny zajímavé informační materiály i chutné občerstvení.

Na akci se neplatí žádné vstupné, veškeré náklady jsou hrazeny z dotace na projekt TREND - Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických horách. Tu jsme získali z programu Evropské Unie Cíl3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Saskem a Českou republikou,“ doplnila Cermanová.

Plakátek k akci s dalšími informacemi můžete nalézt v přiloženém dokumentu.

Bližší informace k projektu TREND a jeho jednotlivým akcím můžete získat na www.spolecnostlh.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky