Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Euroregion Nisa bude v soutěži oceňovat nejlepší partnerství

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 07. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6744|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dnem 10. července 2008 Presidium Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa ostartovalo první ročník mezinárodní soutěže „Cena Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2008“.

 „Chtěli bychom tímto zavést v euroregionu tradici a ocenit a veřejně pochválit ty, za kterými jsou vidět skutečné výsledky. Euroregion Nisa má navíc možnost do roku 2013 dobře fungující přeshraniční projekty finančně podporovat“, uvedl Petr Skokan, hejtman LK a předseda ERN. V rámci soutěže budou vyhodnocována a oceňována nejlepší přeshraniční partnerství spolupracující na území euroregionu v následujících 5 ti kategoriích:

 

  1. Komunální partnerství,
  2. Bezpečnost a zdraví,
  3. Vzdělání,
  4. Cestovní ruch a sport
  5. Kultura

 

O Cenu ERN 2008 se mohou ucházet právnické osoby podle veřejného a soukromého práva a jednotlivci, které mají sídlo v ERN nebo trvalé bydliště v ERN. Toto platí rovněž pro partnery. Partnerství musí být přeshraniční.

Přihlášky uchazečů bude posuzovat komise složená z německý, polských a českých expertů z vysokých škol, hospodářských komor, obcí, poradenských organizací a z Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa.

V každé kategorii bude vždy udělena jedna cena. Ocenění budou Euroregionem Neisse-Nisa-Nysa a jeho partnery prezentováni v médiích a budou mít právo používat značku „Držitel Ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa  2008“.

Hlavním cílem je prostřednictvím tohoto ocenění vyjádřit veřejné uznání institucím i jednotlivcům za vynikající výsledky dosažené v oblasti přeshraniční spolupráce v příhraničí Německa, Polska a České republiky. 

Přihlášky mohou být předávány do 30. září 2008 organizátorům (sídlo ERN). Slavnostní předávání cen se uskuteční v polovině října na zámku Lemberk.

Další informace, podmínky soutěže a přihlášky jsou na www.neisse-nisa-nysa.org.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky