Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotoklub Obsucra vystaví na kraji portréty

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 02. 2013 14:46

Sdílet článek

 

Obscura, fotoklub Liberec, pořádá 4. – 29. března 2013 ve vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642 / 2a, Liberec, členskou výstavu fotografií nazvanou Portrét.

Slavnostní vernisáž výstavy se se koná 4. března od 16 hodin.

Úvodní slovo pronesou statutární náměstkyně hejtmana LK Zuzany Kocumové, která převzala nad výstavou záštitu, a předseda fotoklubu Petr Šimr. Hudební doprovod obstará skupina Pohromadě na přehradě.

 

O autorech

        Přinášíme výstavní soubor zaměřený na portrétní fotografii. Portrét je velmi široká tvůrčí oblast a nabízí mnoho formálních a obsahových námětů. Pobídka k práci na tomto tématu celku vyšla z přání a debat členů fotoklubu na spolkových setkáních. Časem někteří došli k závěru, že zabývat se dlouhodobě jedním tématem jim příliš nevyhovuje a tak se fotografování portrétu zhostilo nakonec jen pět fotografů.

       Systematicky se portrétem ve fotoklubu zabývá pouze Petr Štosek a nový člen fotoklubu, Eva Vícová. Ta sice fotografuje krátkou dobu, ale v portrétování lidí našla velkou motivaci. U ostatních členů spolku, Jiřího Fejfara, Petra Šimra a Petra Urbánka portrét vzniká spontánně při fotografování jejich často reportážních projektů. Výstava nabízí vesměs nové fotografie, vytvořené v posledním roce, ale i některé starší, v Liberci nevystavené. Je třeba říci, že většina z fotografů pracovala na vystavených fotografiích průběžně celý rok. Protože všichni mají svá zaměstnání a fotografují ve svém volném čase, nebyl lehký úkol vytvořit ucelený soubor fotografií, které by plně odpovídaly nárokům na jejich všestrannou kvalitu.

        Věříme, že se nám podařilo sestavit alespoň částečně pestrou kolekci fotografických portrétů, tématu, které je v podstatě nekonečné a bohaté na způsoby ztvárnění. Portrét je v historii fotoklubu jedním z mnoha témat, která jsme fotografovali společně. V posledních letech to byla krajina u Jablonného v Podještědí a náměstí Míru v Jablonci nad Nisou, vystavené tamtéž ve foyeru Eurocentra.  Petr Šimr

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky