Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotovýstava podle knihy Znamení dálek se koná ve vestibulu - galerii Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 09. 2013 16:20

Sdílet článek

Vernisáž výstavy fotografií Pavla Jakubce Znamení dálek a představení stejnojmenné knihy o památkách dopravního značení v Libereckém kraji, kterou v těchto dnech vydal Národní památkový ústav, se koná 16. září od 16 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje (U Jezu 642/2a, Liberec).

„Akce v tradičních výstavních galerijních prostorách v přízemí sídla KÚ LK, kterou zahájí náměstkyně hejtmana LK pro kulturu Hana Maierová, připravilo liberecké Severočeské muzeum 200. výročí 200 od vybudování pyrámu v Ohrazenicích – největšího dopravního památníku v českých zemích,“ uvedl ředitel muzea Jiří Křížek, který přednese i úvodní slovo. Výstava potrvá do 30. září, otevřeno denně v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Pyrám: Jehlanovitý kamenný rozcestník na někdejších rozcestích císařských silnic. Též místní názvy (v Hradci Králové, Ohrazenici, Ktové). Odvozením vzniklo slovo pyramida Etymologický původ z latiny podle jehlanovitého tvaru pšenično-medového pečiva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky