Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Frýdlant se chystá na příjezd Albrechta z Valdštejna

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 05. 2013 14:24

Sdílet článek

 

Tradiční Valdštejnské slavnosti se uskuteční od 17. do 19. května ve Frýdlantě.

 Letošní bohatý program byl připraven i díky podpoře Libereckého kraje. Víkendový program bude z větší části tradiční, tedy osvědčený z minulých ročníků.

„Snídaně s Valdštejnem na zámku, slavnostní příjezd Valdštejna, jeho družiny a všech vojsk, téměř nepřetržitá divadelní představení na všech pódiích, dobové tance, hudba, výtvarné dílny pro děti, šachový turnaj, tematická výstava dětských prací, historická bitva, táborové ležení vojsk, řemeslný jarmark na náměstí a v přilehlých ulicích, večerní komponovaný program na nádvoří na zámku, po něm pochodňový průvod a velkolepý ohňostroj s překvapením,“ vypočítal namátkou starosta města Dan Ramzer a připomněl i nedělní slavnostní mši a po celodenním programu odjezd Valdštejna a opět velkolepý pochod vojsk městem.

Na pátek před slavnostmi je nachystána novinka. Minifestival hudebních skupin z Frýdlantska na náměstí před radnicí od 15 hodin. Tento program bude pro návštěvníky zdarma.

Vstupenka na Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantě stojí 80 Kč na jeden den a osobu vyšší 130 cm nebo 120 Kč na oba víkendové dny. Kdo přijde v dobovém kostýmu, jako například přislíbil hejtman LK Martin Půta, vstupné neplatí. Předprodej vstupenek se koná v Městském informačním centru Frýdlant. K dispozici jsou slevové kartičky, kdy po návštěvě tří historických objektů ze čtyř nabízených je možné k jedné zakoupené vstupence na Valdštejnské slavnosti dostat druhou zdarma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky