Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Galakoncert plný hvězd podpoří oběti dopravních nehod

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 10. 2011 16:48

Sdílet článek

 

Monika Absolonová, Hanka Křížková, Duo Kamelie, Vlasta Horváth a řada dalších hvězd vystoupí v úterý 1. listopadu od 19.00 hodin v Domě kultury Liberec. Chybí vám nějaké pojítko, jež by všechny tyto zpěváky svedlo na stejné jeviště? Je jím jedna celkem malá, ale o to drzejší ovce Pepina. Tento přežvýkavec totiž daleko raději než trávu nebo seno pozře nějakou tu kulturu a o výdělky se ještě rád podělí – proto se také stala maskotem nadace.

 

Jedním ze zakladatelů Nadačního Fondu Pepina je i Miluše Bittnerová, která nejbližší chystanou akci komentuje: „Galakoncert plný hvězd pořádáme ve spolupráci s resortem dopravy Libereckého kraje a Týmem silniční bezpečnosti. Všichni umělci vystupují bez nároku na honorář a také výtěžek ze vstupenek půjde na pomoc obětem dopravních nehod na Liberecku nebo jejich blízkým v plné výši.“

„Od spolupráce s Nadačním fondem Pepina si slibujeme především to, že nám pomůže přitáhnout pozornost veřejnosti k problematice bezpečnosti na silnicích. Pepina již realizovala řadu charitativních projektů, má s tím zkušenosti a my bychom zase rádi pomáhali obětem dopravních nehod v našem kraji. Věřím tedy, že naše spolupráce přinese ovoce a třeba někomu alespoň částečně vyřeší problémy, které život bohužel také přináší,“ řekl ke spolupráci s Nadačním fondem Pepina Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Bude to také Miluše, již jistě znáte ze seriálu Ordinace v růžové zahradě a nejnověji i z Expozitury, kdo bude slavnostní večer moderovat. Po jejím boku stane herec Ruda Kubík, který ztvárnil například roztomilého čerta v Troškově pohádce Z pekla štěstí. Moderátor hlavní zpravodajské relace Jan Hrubeš se pak na celou problematiku zahledí svým seriózním okem.

 

Na pódiu se s nejnovějšími hity vystřídají zpěvačky Monika Absolonová, Hanka Křížková, Míša Nosková, jež zazářila v SuperStar i Vlasta Horváth, jehož do povědomí diváků katapultovalo rovněž vítězství ve stejnojmenné soutěži. Své písničky přijede zazpívat i krásné blond duo Kamélie a stěny domu kultury rozezní plný hlas Mariána Vojtka.

 

V průběhu večera pokřtí členové Nadačního Fondu Pepina, náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp a samotný maskot týmu brožurku na pomoc obětem dopravních nehod a jejich blízkých, jež obsahuje řadu přímých kontaktů na odborníky v oblasti psychologické, medicínské, právní i sociální pomoci na Liberecku. Bezplatně pak bude k dispozici v celém kraji. Vstupenku na koncert pořídíte za 130 korun, celá částka bude použita na pomoc obětem dopravních nehod na Liberecku.

 

Marián Vojtko

Na čem právě pracujete, kde vás mohou diváci vidět?

Právě finišují zkoušky na muzikál Quasimodo, kde hraji Frolla, takže se moc těším na premiéru, která se uskuteční 11. 11. 2011. Jinak účinkuji v Drákulovi, Katu Mydláři a v Karlíně v Polské krvi.

Proč pomáháte obětem dopravních nehod?

Právě proto, že se podobné neštěstí může stát komukoliv a sám s tím mám špatné zkušenosti.

 

Co byste poradil našemu maskotovi ovci Pepině, která by se ráda prosadila v opeře?

Hlavně, ať cvičí dloooooouhé: „Bééééééé...“ Pak to určitě vyjde.

Duo Kamelie

Na čem právě pracujete, kde vás mohou diváci vidět?

Momentálně se těšíme na rozjezd našeho devadesátiminutového samostatného recitálu, který dostal název "Lásky dvou plavovlásek". Kromě toho, že budeme povídat o svých různých životních láskách, také zazpíváme naše nejznámější písničky. Doplníme je novými skladbami, které se těší oblibě posluchačů, například lidovkou Teče voda, teče. Kolem období vánočních svátků nebude chybět ani repertoár s koledami.

Proč pomáháte obětem dopravních nehod?

Benefiční vystoupení si nevybíráme, předpokládáme, že jsou to akce, kde je vždy třeba nějakým způsobem pomoci. Bez váhání jsme souhlasily s účastí na tomto koncertě také proto, že jsme obě letité řidičky.

Pepina se ptá, jestli ji pozření kamélie otráví nebo povzbudí?

Ovci Pepině bychom především doporučily žvýkat kvalitní jetelíček a kamélii si dát za ouško. Tak povzbudí nás i všechny kolem sebe.

Hanka Křížková

Na čem právě pracujete, kde vás mohou diváci vidět?

Momentálně vystupuji v muzikálu Vražda za oponou v karlínském divadle, který měl nedávno premiéru. V tomtéž divadle vystupuji už asi tři roky v muzikálu Carmen, kde hraji vědmu – krásnou roli, která provází celým příběhem. A teď právě pracujeme na muzikálu Popelka na ledě, který vymyslel Jindřich Šimek. Spojil v něm herectví, tanec a bruslení v jedno, čímž vznikla taková světová rarita – muzikál na ledě. Už je to třetí v pořadí, první byl Mrazík, druhý Romeo a Julie a teď je to Popelka na ledě. Máme z toho velkou radost, protože představení je krásné, velké, barevné, výpravné, s krásnými kostýmy, takže se těším na každé vystoupení. Tady hraji macechu.

Proč pomáháte obětem dopravních nehod?

Ono to není jen obětem dopravních nehod, ale já celkově hodně pracuji pro charitativní činnost, ať už jsou to děti z dětského domova nebo domovy seniorů, neslyšící či nevidomí. Je mi to vcelku jedno, hlavně že mohu pomoci. Neptám se proč, ale dělám to hlavně proto, že je to potřebné.

Pepina se ptá, jestli byste nekoupila nějakou vlnu na svetr?

Já bych si od Pepiny nekoupila vlnu na svetr, ale koupila bych si od ní diamantové náušnice, které má. A to ví málokdo. Já jsem to zjistila a moc by se mi líbily, ale je jisté, že ona mi je neprodá.

Vlasta Horváth:

Na čem právě pracujete, kde vás mohou diváci vidět?

Momentálně připravujeme novou desku, finalizujeme singl Skloň se níž, který by se měl brzo dostat do rádií, ale to je ještě všechno v jednání. Je možné, že zazní už na Pepině. V této době mě budou diváci moci vidět ve třech nebo čtyřech televizních pořadech, a pak samozřejmě budeme dodělávat zbytek desky. Současně příležitostně hrajeme, ale klasické tour nás čeká, až bude deska venku.

Proč pomáháte obětem dopravních nehod?

Cítím jistou zodpovědnost, protože člověk nikdy neví, kdy bude pomoc potřebovat sám, ať už se jedná o cokoliv. V první řadě je to o tom, že jsem prostě takový, jsem tak vychovaný a mám to tak dané. A pokud jde o Pepinu, tam je to ještě propojené s Miluškou Bittnerovou, se kterou máme přátelský vztah.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky