Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasiči ze Železného Brodu si vysloužili nové požární vozidlo – „gazelu“

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 06. 2014 14:50

Sdílet článek

Jednotka sboru dobrovolných hasičů v Železném Brodě má důvod k radosti. Od září bude zasahovat v novém vozidle značky GAZ GAZelle. To vystřídá dosluhující AVII DA12, která vzhledem k roku výroby 1984 nemůže udržet krok se současnými nároky na požární ochranu. Nové vozidlo přinese, krom pružnější akceschopnosti, také možnost řízení s řidičským oprávněním sk. B. Pohon na všechny čtyři kola zajistí lepší pohyb v terénu pro až 9 hasičů. GAZella najde využití i mimo skutečné výjezdy, a to jako dopravní prostředek pro mladé hasiče a soutěžní družstva v požárním sportu. Dopravní zásahový automobil je spolufinancován z programu podpory rozvoje požární ochrany Libereckého kraje s dotací ve výši 675 tis. Kč. Veřejné zakázky se zúčastnilo celkem 6 uchazečů a vítězná nabídka činí 1 300,750 tis. Kč s DPH, dotace tedy pokryje cca 50% celkových nákladů.

André Jakubička, starosta města, dodává: „ Díky účelové dotaci z Dotačního fondu Libereckého kraje, z podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje, se nám podařilo obnovit vozový park našeho hasičského sboru. Krom toho jsme získali i dotaci ve výši 165 460 Kč, která rovněž pokryla 50% celkových nákladů a byla využita na pořízení stříhacího nástroje s příslušenstvím ke stávajícímu hydraulickému vyprošťovacímu zařízení, zásahové obleky, přilby a rukavice. Pro Železný Brod je to další proud investic a nutno dodat, že opět zamíří tím správným směrem. Bezpečnost a ochrana obyvatelstva by měly být pro každé město prioritou a naše požární jednotka si nové vybavení opravdu zasloužila.“  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky