Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman a členové rady se setkají s představiteli italského města San Benedetto del Tronto a regionu Marche kvůli navázání partnerství

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 03. 2011 14:24
  • Školství

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler, radní Zdeněk Bursa, Pavel Petráček a Jaroslav Podzimek (všichni ČSSD) a vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Lukáš Vorel se v průběhu čtyřdenní návštěvy italského města  San Benedetto del Tronto a regionu Marche setkají 8. až 11. března se starostou Giovanni Gasparim a prezidentem regionu Marche Gian Mario Spaccim, na jejichž pozvání na přátelské setkání v úterý 8. března do Itálie odjíždějí.

„Navazujeme tak na přátelské jednání z května loňského roku, kdy delegace tohoto regionu pobývala v Libereckém kraji. Již tehdy se ukázalo, že toto padesátitisícové město je velmi dobrou turistickou lokalitou, kam z dvou miliónů návštěvníků ročně jezdí nejvíce Čechů. Mají propracovanou  spolupráci s gastronomickou školou ve Velkém Meziříčí a hlavně  mají velký zájem navázat spolupráci s některým naším městem či regionem,“ uvedl hejtman.

„Prezident regionu Marche Gian Mario Spacca nam nabídl vznik partnerství mezi Libereckým krajem a provincií Marche a jeho nabídku nyní jedeme konkrétně projednat,“ doplnil s tím, že .region má rozlohu 9 694 km², 1,5 miliónu obyvatel a hlavním městem je Ancona.

San Benedetto del Tronto, je město ležící na pobřeží Jaderského moře ve střední Itálii, kraji Marche a  okrese Ascoli Piceno. Obraz města je charakterizován více než 45-ti tisíci palmami, které rostou podél nádherného pobřeží, jakožto i v centru města, kde jsou mnohá sportovní zařízení, od tenisových kurtů po bruslařskou dráhu, ve kterých vyrůstali mnozí mistři Itálie, Evropy a světa.

Vedení města se snaží udržovat dlouhodobé vztahy s partnerskými městy jako například Alfortville nedaleko Paříže, Steyr poblíž Vídně a Chicago Heights ve Spojených státech.

„Naše námořní tradice, kromě té turistické, z nás vytvořila město otevřené světu a také nedaleké vnitrozemí, vzbuzuje zájem svými sladkými kopci, kde se pěstuje vinná réva a kde se vyrábějí vína, jež jsou v Itálii a v zahraničí stále více oceňována. Víme také, že velký počet zahraničních turistů, kteří přijíždí do našeho města, je právě z České Republiky,“ řekl tehdy při návštěvě v Liberci starosta. Giovanni Gaspari. 

Pana hejtmana a jeho spolupracovníky zveme na návštěvu našeho města, neboť si přejeme   prohloubení vztahů mezi našimi společnostmi,  chceme využít společných sociálně ekonomických vlastností obou zemí a umožnit našim studentům se obeznámit se životem svých vrstevníků v jiných zemích,“ zdůraznil Giovanni Gaspari.

Delegace Libereckého kraje navštíví například přístavní úřad, sídlo Sdružení podnikatelů SBT, radnici,  konsorcium asociace hoteliérů a obchodníků a zúčastní se tiskové konference.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky