Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman a radní poděkovali olympionikům za reprezentaci Libereckého kraje na zimní olympiádě ve Vancouveru

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 04. 2010 16:09

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) a další členové Rady Libereckého kraje dnes poděkovali v sídle kraje českým závodníkům, kteří reprezentovali českou republiku letošních na Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru. Účastníkům předali pamětní listy Libereckého kraje a drobné dárky.

„Je mi velkou ctí přivítat na půdě Libereckého kraje členy nejúspěšnější olympijské výpravy v dějinách České republiky, která na zimních olympijských hrách ve Vancouveru získala šest medailí. Odečteme – li tři medaile Martiny Sáblíkové, tak zbývající tři získali sportovci reprezentující Liberecký kraj - běžci z Dukly Liberec a SKP Jablonec n. N., kteří šokovali celý svět, když ve složení Jakš, Bauer, Magál, Koukal předběhli Němce, Francouze i Italy.

A do aktiv úspěchů našeho kraje počítám i bronz Šárky Záhrobské, která sice žije v Praze, ale pochází z Benecka v Krkonoších,“ řekl v úvodu hejtman..

Podle něj však nejde jen o medaile, ale i o to, že Liberecký kraj připravil do české reprezentace z 93 účastníků letošních ZOH téměř 50 procent závodníků v 10 různých sportech.

„A odečteme-li neúspěšné hokejisty, tak dokonce 65 procent olympioniků mělo klubovou příslušnost ve sportovních oddílech působících v našem kraji,“ doplnil s tím, že  pokud jde o klasické lyžování, tak ve Vancouveru obsadili  závodníci za LK dokonce 86,1 procenta míst v české reprezentaci.

Jak uvedl, s takovou příznivou statistikou se nemůže pochlubit žádný jiný kraj, ač jsme druhým nejmenším v celé České republice, a dokonce ani Praha.

„Všem děkuji za výbornou reprezentaci našeho kraje, gratuluji medailistům a přeji mnoho dalších úspěchů ve vašem sportovním a i osobním životě,“ řekl Stanislav Eichler.

Náměstek hejtmana pro školství a sport Radek Cikl zdůraznil, že jeho resort dbá na podporu dětské sportovní základny tak, aby současní závodníci měli za sebou své zástupce.

„Vám ale přeji ještě mnoho úspěchů na evropských a světových pohárech a hlavně na další zimní olympiádě v Sočí,“ popřál sportovcům náměstek s tím, že v příštím roce pořádá Liberecký kraj 10.Zimní evropský olympijský festival mládeže (EYOWF) 2011,kde se podle něj určitě znovu projeví sportovní nadvláda Libereckého kraje v zimních sportech.

Vedoucí trenér ASO lyžování Dukly Liberec Michal Georgiev vyzdvihl práci hejtmana, rady a Zastupitelstva LK pro zviditelnění sportu v Libereckém kraji doma i ve světě.

„Ceníme si podpory kraje při pořádání sportovních akcí zejména pro mládež.  Vážíme si  dnešního přijetí, kterým jste ocenili úspěchy i snahu sportovců i trenérů o co nejlepší výsledky,“ řekl trenér a hejtmanovi předal spolu s Jiřím Magálem malý dárek - velkou fotografii bronzových běžců z vancouverské olympiády.

Přátelské setkání členů Rady LK, kterou doplnili ještě náměstek hejtmana Vít Příkaský a radní Zdeněk Bursa a Jaroslav Podzimek, pokračovalo přípitkem, neformální diskusí mezi účastníky, a prohlídkou Magálovy bronzové medaile, která šla z ruky do ruky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky