Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman a radní se zúčastní české vodohopodářské mise do Izraele

  • 13. 11. 2009 15:22

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler, náměstek hejtmana Vít Příkaský a radní Zdeněk Bursa a Jaroslav Podzimek se od úterý 17. listopadu zúčastní šestidenní české vodohospodářské mise do Izraele u příležitosti mezinárodní výstavy a veletrhu Watec v Tel Avivu.

Akci pořádá obchodní sekce Izraelského velvyslanectví ve spolupráci s Česko – izraelskou smíšenou obchodní komorou.

„Vedle prohlídky výstavy navštívíme Shafdan Wastewater Treament Plant, největší zařízení hlavního dodavatele vody v Izraeli společnosti Mekorot,“ uvedl hejtman s tím, že Mekorot zajišťuje 80% pitné vody v Izraeli a 70% z celkového množství tam dodávané vody a provozuje 3000 zařízení po celé zemi. Výjimečnost Mekorotu jako vodohospodářské společnosti spočívá v jedinečných zkušenostech, know-how, technologiích a inovativních procesech v oblastech řízení, provozu a úpravy všech typů vodních zdrojů, ať se již jedná o povrchovou vodu, podzemní vodu nebo poloslanou, mořskou či odpadní vodu.

„V mnoha regionech po celém světě se staly dodávky dostatečného množství vysoce kvalitní vody obrovskou výzvou. Dá se bohužel očekávat, že se tato situace ještě zhorší a že se bude týkat i České republiky. Očekávám, že si z návštěvy přineseme řadu nových informací a podnětů pro naši práci,“ dodal hejtman.

Delegace navštíví ještě společnost Hagichon, která se zabývá čištěním odpadních vod v Jeruzalémě a provozuje čistírnu odpadních vod Nachel Sorek, která se nachází v Judských horách asi 15 kilometrů od Jeruzaléma.

“S velkým očekáváním určitě pojedeme na návštěvu kibucu Amiad, který založili židovští přistěhovalci z Břeclavi. Zde se vyrábějí kromě jiného filtrační systémy,“  prozradil hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky