Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman cestoval Mikroregionem Hrádecko - Chrastavsko

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5946|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan navštívil v úterý města a obce v Mikroregionu Hrádecko - Chrastavko. Svůj pracovní výjezd zahájil na radnici v Chrastavě, odkud pokračoval do Bílého Kostela nad Nisou, Rynoltic a Hrádku nad Nisou.

„Je to jeden z mých dalších pracovních výjezdů do jednotlivých částí kraje. Už jsem v minulosti navštívil například mikroregiony Český ráj, Jizera, Pojizeří, Podralsko, Kozákov, Svazek obcí Novoborska a další. A příští týden se chystám na Frýdlantsko,“ uvedl Petr Skokan, který se setkal s představiteli místních samospráv, s nimiž diskutoval o problémech obcí i celého regionu.

„Se starosty mikroregionu jsme diskutovali například o silnici I/35 Hrádek nad Nisou, Bílý Kostel – Chrastava, o cyklotrasách nebo o rekonstrukci kostela v Bílém Kostele,“  namátkou vyjmenoval hejtman.

Dále si hejtman mimo jiné  technické vybavení dobrovolných hasičů v Rynolticích.

Zde jej pasovali za  čestného člena Sboru dobrovolných hasičů v Rynolticích. Při pasování hasičskou sekerkou mu hasiči nasadili na hlavu skutečnou přilbu a přečetli mu desatero přikázání, jímž by se jako správný hasič měl řídit.

Petr Skokan je vůbec prvním hejtmanem, který k nám do obce zavítal. Proto jsme ho rádi přijali mezi sebe,“ vysvětlil starosta Rynoltic František Kačena.

V obřadní síni zdejšího obecního úřadu si Petra Skokana převzali myslivci. I ti jej s pomocí loveckého tesáku pasovali do jejich stavu.

„Potěšilo mne to, přestože jsem samozřejmě věděl dopředu, co mne u hasičů i myslivců čeká,“ pdotkl s úsměvem Petr Skokan.

Hejtman jako předseda Bezpečnostní rady Libereckého kraje místní hasiče pravidelně navštěvuje, proto se  vedle Rynoltic ještě zastavil také v hasičském muzeu v Chrastavě. Nevynechal však ani novou budovu úřadu v Chrastavě, kterou ho provedl starosta města Michal Canov.






 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky