Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman jednal na Ministerstvu pro místní rozvoj o obnově území LK

Šírová Květa

  • 17. 09. 2010 15:07
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dnes jednal na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR se zástupci ministerstev financí, dopravy, životního prostředí, kultury, místního rozvoje a Ústeckého kraje o přípravě strategie obnovy území Libereckého a Ústeckého kraje po srpnových povodních.

„Jednání koordinovalo ministerstvo pro místní rozvoj, které je ze zákona správcem této kapitoly. Materiál bude na základě podkladů z jednotlivých krajů předložen ministrem Janovským na jednání vlády ve středu 22. září. Podle stávající legislativy však má kraj na rozdíl od obcí stále nárok pouze na náhradu padesáti procent vyčíslených škod, což by bylo pro náš kraj neúnosné především v oblasti dopravní infrastruktury, kde máme škody přes dvě miliardy korun. Zástupci jak Libereckého, tak Ústeckého kraje dnes potvrdili, že trvají na tom, aby jim byli dorovnány prostředky na odstranění škod ve stejné výši jako mají obce, tedy až do sta procent. Právě proto využiji ještě těch několik posledních dní do jednání vlády pro intenzivní jednání s jejími jednotlivými členy. V pondělí se v této věci sejdu s panem premiérem Petrem Nečasem i panem ministrem dopravy Vítem Bártou. Nevěřím, že by se vláda po té, co jsme předložili relevantní argumenty, otočila k občanům našeho kraje zády,“ říká hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky