Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje navštívil Tatobity a potvrdil si, že v obci žijí aktivní lidé

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 08. 2020 00:00

Sdílet článek

Do Tatobit, Vesnice roku Libereckého kraje 2018, zavítal hejtman Martin Půta v rámci 70. dne s hejtmanem ve středu 26. srpna.

Hejtmanský den začal tradičně v kanceláři paní starostky Lenky Malé u kávy a skvělé domácí bábovky s výhledem na Trosky a debatou nad radostmi i starostmi malé obce s necelými 600 občany.

Hejtman Libereckého kraje přijal pozvání do několika firem. Ve společnosti KOVO-Mazánek s.r.o. viděl kromě výroby i krásnou sbírku motocyklů. V Jahodovém domě sice už jahody sklidili, ovšem čekali na úrodu jablek, která zde moštují. Na sklizeň jablek se už těší i v odbytovém družstvu ovocnářů eb Fruit, která letos vcelku zdárně obstála nešvary počasí.

V Masarykově škole Tatobity již vrcholily přípravy na nový školní rok. Přes koronakrizi se panu řediteli za podpory zřizovatele – obce, podařilo vybudovat novou třídu mateřské školy. Pýchou obce je i místní víceúčelové hřiště, kde se hraje například zdejší tenisová liga.

Zpestřením dne byly prohlídky lip – lípy vysázené hejtmanem Martinem Půtou v roce 2016, která je součástí aleje na tzv. Císařské cestě. Když Tatobity, tak nesmí chybět navštívení jejich překrásné
a oceněné tisícileté lípy, která naopak má své stanoviště přímo v obci. Příjemným místem pro zastavení je i místní park pod nedalekým Kostelem sv. Vavřince z 18. století. Ke kostelu náleží hřbitov a fara.

Dříve v Tatobitech bylo sedm hospod. Z jedné z nich je nyní unikátní ateliér pana Karla Procházky, kde se pravidelně přes letní sezonu konají přátelská sousedská posezení u dobrého moku a poslechu hudby.

Součástí dne s hejtmanem byl i společný oběd se starosty okolních obcí a beseda s občany.

Tatobity přesvědčily, že jsou zaslouženě obcí roku. Lidé jsou zde milí, panuje zde dobrá nálada a soudržnost, díky které obec vzkvétá.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky