Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje předal adventní kalendáře dětem z DDÚ v Liberci

  • 24. 11. 2009 08:06

Sdílet článek

Dárečky v podobě adventních kalendářů a lízátek rozdal včera hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dětem v Dětském diagnostickém ústavu v Liberci.

„Tuto neděli začíná adventní čas a k němu patří také vánoční atmosféra, na kterou jsem chtěl děti navnadit“, řekl hejtman Libereckého kraje.

 V současné době je na území Severočeského regionu (Liberecký a Ústecký kraj) funkčních třicet zařízení náhradní výchovy s kapacitou tisíc dětí. Dětský diagnostický ústav má kapacitu šedesát dětí a jsou sem umísťovány děti ve věku od tří do šestnácti let.

„Přijímáme děti, které nemohou momentálně vyrůstat ve své původní rodině a cílem jejich pobytu u nás je harmonizovat rodinné vztahy a úzce spolupracovat s rodinou a návratu dítěte,“ řekla ředitelka ústavu Božena Lányová.     

„Na základě dobré spolupráce ústavu s rodinami dětí se do svých původních domovů vrací ročně téměř deset procent dětí,“ dodává hejtman Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky