Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK jednal s ministrem vnitra

Šírová Květa

  • 21. 09. 2010 16:02

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dnes jednal s ministrem vnitra Radkem Johnem. „Pan ministr mě ujistil, že bude dále hledat finanční prostředky na dofinancování rozpočtů policie a hasičů působících v našem kraji. Uznal speciálně u krajské policie, která vznikla teprve na začátku letošního roku a její stavy nebyly naplněny ani před současnými škrty, že restrikce jsou až příliš drastické. Možné zdroje dalších prostředků však musí hledat v napnutém rozpočtu a bude to velice složité. Dohodli jsme se, že v jednáních budeme v následujících týdnech pokračovat a pan ministr se chce o situaci přesvědčit přímo tady u nás v Libereckém kraji při jednání s představiteli jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému,“ řekl hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů Stanislav Eichler

Vedení Libereckého kraje se zároveň rozhodlo, že podpoří Krajské ředitelství Policie ČR a Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR zajištěním hromadné dopravy zdarma.

„Dohodli jsme se dnes s panem náměstkem pro dopravu Martinem Seppem, že kraj poskytne policii a hasičům dopravu v prostředcích hromadné dopravy v Libereckém kraji zdarma. Podle údajů, které máme je to pro tyto složky významná pomoc a jinou bohužel ani poskytnout nemůžeme, protože jsou zřizovány ministerstvem vnitra a nikoliv Libereckým krajem. Nepůjde pochopitelně o příslušníky těchto složek spěchající k akutním zásahům, ale například o cesty preventistů hasičů či pracovníky obvodních oddělení policie, kteří se budou po kraji přesouvat v rámci svým hlídek případně došetřování již oznámených případů. Dosud tito lidé cestovali služebními vozy, ale na jejich provoz nebudou mít hasiči a policie v příštím roce peníze,“ dodává Stanislav Eichler.

Technicky se volné jízdné vyřeší formou anonymních karet Opuscard, na které lze cestovat v rámci celého kraje.

„Dohodli jsme se, že pan hejtman Eichler osloví příslušné krajské ředitele s naší nabídkou. Na základě požadavků jednotlivých složek na počet přepravních karet budou příslušníkům policie a hasičů rozdány opuskarty, na které budou moci v hromadné dopravě zřizované Libereckým krajem jezdit ve své pracovní době za svými úkoly zdarma. Zároveň bychom rádi apelovali na další objednavatele hromadné dopravy v Libereckém kraji, tedy obce a města, aby postupovali vůči policistům a hasičům obdobným způsobem,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky