Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman plní slib - v pátek se sejde s americkým chargé d´affaires v Praze kvůli Delphi Packard

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 08. 2010 10:58

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se v pátek 3. září v 11 hodin sejde v Praze s chargé d´affaires USA v České republice Johnem Ordwayem, aby s ním projednal situaci v českolipské společnosti Delphi Pacard. Ta hodlá propustit všech 1400 zaměstnanců.

„Plním tak slib, který jsem dal zaměstnancům a odborářům při mé návštěvě firmy 27. srpna. Oceňuji také přístup americké ambasády a také pana chargé d´affaires, že si našel v tak krátkém termínu čas na setkání,“ řekl hejtman.

Podle něj je důležité, aby také americká strana věděla, i když o odchodu firmy do Rumunska je již zřejmě rozhodnuto a nelze mu zabránit, jak se jejich společnosti s problémem propouštění a uzavírání provozu v České republice vypořádávají.

„Věřím v konstruktivní jednání, na němž chci panu Johnu Ordweyovi přiblížit situaci v podniku a požádat jej o morální apel na americké majitele a akcionáře, vždyť zaměstnanci pro společnost za 17 let práce jistě přinesli hodně práce a také zisků.  Nyní jde o to, aby si propouštění zaměstnanci odnesli zasloužené, slušné a odpovídající odstupné,“ vysvětlil Stanislav Eichler.

Chargé d´affaires JohnOrdway je americkým diplomatem, jehož prvním zahraničním působištěm byla Praha. V poslední době působil jako chargé d’affaires na velvyslanectvích ve Vídni (od května do července 2009), v Sofii (srpna do listopadu 2009) a Káthmandú v Nepálu (od prosince 2009 do ledna 2010). Ministerstvo zahraničí jej několikrát ocenilo. Například v roce 2008 byl druhý nejlépe ohodnocený Cenou Charlese Cobba jako velvyslanec, který nejvíce přispěl k obchodní diplomacii. Kromě ruštiny ovládá češtinu, italštinu, francouzštinu, španělštinu, němčinu a má základy arménštiny a kazachstánštiny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky