Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman poprvé navštívil Habartice a besedoval se studenty frýdlantského gymnázia

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5967|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Návštěvu Mateřské  a základní školy v Habarticích, Gymnázia Frýdlant a besedu se starosty Mikroregionu Frýdlantsko absolvoval v úterý 18. prosince hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. Ve sloučeném školském zařízení ZŠ a MŠ v Habarticích, která prošla nedávno kompletní rekonstrukcí z prostředků MŠMT, jej provedla po třídách ředitelka Danuše Čemusová se starostou Františkem Kryšpínem.

„Zaujala mě  zejména bohatá vánoční výzdoba z dílny malých žáčků, veselá a příjemná atmosféra ve škole a také jsem pochválil učitelky, jak jsou všechny děti neuvěřitelně hodné,“ usmíval se hejtman.

Starosta upozornil, že v obci přibývá mladých rodin, ačkoliv jsou již ze dvou třetin obklíčeni Polskem.

„Se zahraničními sousedy  však udržujeme vřelé vztahy a tak vstup do Schengenského prostoru nevnímáme  jako nějakou velkou změnu,“ řekl starosta, který zdůraznil, že šlo o historicky vůbec první  návštěvu hejtmana Libereckého kraje v Habarticích.   

Na Gymnáziu Frýdlant seznámil Petr Skokan studenty v krátké přednášce s chodem Libereckého kraje, informoval je co má kraj ve své gesci a jaké chystá projekty.

„Nejzajímavější byla samozřejmě diskuse, ve které posluchače samozřejmě zajímal nejvíce záměr změn ve vzdělávací nabídce našeho kraje a jeho praktický dopad na jejich školu. Jinak se ptali,  jak funguje rozpočet kraje, jestli je zadlužený a jak čerpáme peníze  z fondů EU,“ vypočítal namátkou hejtman.

„Velký zájem měli i o  přípravy na MS 2009, ale ptali se mě také, jak trávíme Vánoce, jestli mám rád pohádky nebo jestli chodím na fotbal. Ano, občas  chodím, a pohádky mám rád,“ doplnil.

Hejtman trpělivě studentům odpovídal a na závěr navrhl těm, které by činnost Libereckého kraje zajímala i více, odbornou stáž přímo na krajském úřadě.

„Také jsem se samozřejmě setkal  s dlouholetým ředitelem gymnázia  Aloisem Holasem, který odchází s koncem roku do důchodu, a poděkoval mu za jeho práci,“ připomněl hejtman.

. „Ve školství působím od roku 1960 a zažil jsem osm školských reforem. Dnes budu tu další sledovat už trochu z povzdálí, ale budu držet školství palce,“ poznamenal  ředitel.

Návštěvu zakončil hejtman na frýdlantské radnici, kde se setkal se starosty Mikroregionu Frýdlantsko.

„Tady jsme debatovali zejména o možné pomoci hospodářsky slabým obcím ve Frýdlantském výběžku a o realizace  plánů protipovodňových opatření v okolí Višňové a Černous Povodím Labe,“ uzavřel Petr Skokan.









Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky