Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se starostou a ředitelem školy slavnostně otevřeli novou mateřinku ve Studenci

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 08. 2010 17:58

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler spolu se starostou obce Jiřím Ulvrem a ředitelem ZŠ a MŠ Petrem Junkem dnes slavnostně přestřihli pásku před nově vybudovanou budovou  mateřské školy ve Studenci. Slavnosti se zúčastnilo na dvě stě místních občanů a také hostů, mezi nimiž byli i poslanci Jan Farský a Václav Horáček.

„Studenec je jednou z nejaktivnějších obcí našeho kraje. Připomeňme jen loňské úspěchy v soutěži Vesnice roku LK, kdy Studenec nakonec vyhrál národní kolo a postoupil do letošního evropského finále,“ připomněl v úvodním slově hejtman s tím, že kraj na dovybavení školky přispěl částkou 200 tisíc korun.

„Celkové náklady této akce se pohybují okolo 25 miliónů korun. Z toho 15 miliónů šlo ze státního rozpočtu, zbytek jsme dodali z vlastních zdrojů,“ uvedl starosta.

Stavba začala o letních prázdninách roku 2009 a trvala jeden rok. Kapacita školky je 84 dětí, které jsou  rozděleny do tří tříd podle věku po 28 dětech.  Děti s rodiči byly také prvními návštěvníky moderního školského zařízení, když před představením pohádek Miloše Nesvadby si nové třídy a herny pořádně prohlédly.

„Tímto slavnostním otevřením nové školky obec Studenec uzavírá poslední ze čtyř etap celkové rekonstrukce Základní školy a nyní již i mateřské školy ve Studenci, která začala v  roce 2008,“ řekl Jiří Ulvr, ale zdůraznil, že plánů na zvelebení obce má osobně on i jeho spoluobčané ještě celou řádku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky