Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastní v Bruselu zasedání dvou komisí Výboru regionů

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 09. 2010 14:22
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), stálý člen Výboru regionů, se zúčastní v Bruselu 27. září  zasedání Komise pro vzdělávání, mládež, kulturu a výzkum a 29. září zasedání Komise pro hospodářskou a sociální politiku.

Obě jednání se uskuteční v budově Výboru regionů (Rue Belliard/Belliardstraat 101, 1040 Bruxelles/Brussel).

Pondělní jednání, na které byl hejtman delegován místo primátora Prahy Pavla Béma, zahájí  předseda Alin Adrian Nica, druhé ve středu povede Jacques Delors.

Členové Komise pro vzdělání nejprve shlédnou prezentaci Laurenta Thieuleho, vedoucího Oddělení pro komunikaci, tisk a protokol Výboru regionů, po níž bude následovat diskuze na téma komunikační politika VR.

„Poté se komise bude zabývat Stanoviskem k zelené knize Uvolnění potenciálu kulturních a tvůrčích odvětví, které přednese naše  zpravodajka Sylva Kováčiková,“ řekl hejtman.

Další stanovisko k tématu Nový impuls pro evropskou spolupráci v oblasti odborného vzdělávání na podporu strategie Evropa 2020 přednese zpravodaj Robert Bright (UK/SES) a Stanovisko k tématu Zjednodušení provádění rámcových programů pro výzkum  zpravodajka Fiona O'Loughlin (IE/ALDE).

Ve středu bude v úvodu projednán návrh stanoviska z vlastní iniciativy na téma Poučení z finanční krize pro finanční dohled a veřejné finance, které přednese zpravodajDr. Karl-Heinz Klär (DE/SES).

Závěrem projednáme návrh stanoviska ke sdělení Komise Radě, Evropskému parlamentu, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů nazvané Sociální a ekonomická integrace Romů v Evropě, kterou přednese italský zpravodaj AlvaroAncisi,“(IT/ELS),“ uvedl hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky