Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman si prohlédl rekonstruovanou školní kuchyni

Mgr. Matoušová Barbora

  • 27. 03. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6283|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Školní kuchyně na Základní škole A. Sovy na Slovance v České Lípě, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí, byla ve středu 26.března za přítomnosti hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana, starostky České Lípy Hany Moudré, místostarostů Jana Stejskala a Tomáše Vlčka a ředitele školy Václava Špetlíka slavnostně uvedena do provozu.

 

Generální rekonstrukce kuchyně byla zahájena na konci roku 2007. Kuchyně však neprošla pouze stavební přestavbou, zdůraznil Jan Stejskal. „Kromě výměny oken i výdejního pultu, opravy podlah a rozvodů vody, kanalizace a elektroinstalace bylo vyměněno i některé vybavení kuchyně. Nová technologie však nahradila pouze ta zařízení, která již dosloužila.“ Společně s vyvařovací technologií byla nainstalovaná také nová technologie odvětrávání. Jak vysvětlila Jolana Nebřenská, pověřená vedením odboru rozvoje, majetku a investic, moderní vzduchotechnika nyní umožní, aby se přebytkové teplo vznikající při vaření vracelo do topné soustavy. Výsledná energie potom poslouží k vytápění školní jídelny.

 

Slavnostní otevření školní kuchyně, do níž město Česká Lípa investovalo 8,5 milionu korun, podle hejtmana Petra Skokana patřilo mezi akce, které se uskutečnily u příležitosti Dne učitelů. „Těší mě, že jsme narození učitele národů Jana Amose Komenského oslavili nejenom oceněním nejlepších učitelů, ale také otevřením stravovacího zařízení, které bude sloužit žákům této školy. Kuchyně ZŠ A. Sovy byla jednou z posledních českolipských školních kuchyní, po kterých evropské normy vyžadovaly rekonstrukci.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky