Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman: svolám Bezpečnostní radu Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 16. 09. 2010 15:39

Sdílet článek

Při dnešní tiskové konferenci po jednání s vedením Hasičského záchranného sboru LK to oznámil hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

„Začátkem října, po tom, co Vláda ČR projedná a schválí návrh rozpočtu pro rok 2011, svolám Bezpečnostní radu Libereckého kraje. Pokud opravdu dojde na avizované škrty v rozpočtech složek IZS, se kterými jsem na toto téma v uplynulých dnech jednal, domnívám se, že zajištění bezpečnosti v Libereckém kraji bude ohroženo,“ řekl hejtman Stanislav Eichler.

Po dnešním jednání hejtmana s vedením Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje je zřejmé, že rozpočet HZS LK bude s největší pravděpodobností od nového roku snížen o 39 procent.

„Jen na provozu budou muset hasiči ušetřit 31 procent. V praxi to například znamená, že když dnes jednotka, která vyjíždí k požáru se dvěma vozy, aby měla na místě dostatek zdrojů vody i samotných hasičů, bude od nového roku vyjíždět s jednou cisternou, a teprve po zjištění rozsahu požáru si bude žádat o posily. Na základě časové ztráty se tak sníží akceschopnost hasičů při záchraně zdraví lidí i jejich majetku a to je pro mě jako pro hejtmana a předsedu Bezpečnostní rady kraje prostě nepřijatelné. Již v pondělí se sejdu s panem premiérem Petrem Nečasem a kromě dalších věcí s ním budu chtít hovořit i na toto téma,“ vysvětluje hejtman.

Škrty v rozpočtech IZS znamenají také možné snižování stavů hasičů. Neznamená to přímo propouštění, ale za odcházející hasiče nebudou přijímaní noví pracovníci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky