Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman ve Vancouveru fandil již dvěma českým olympijským medailistům

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 02. 2010 17:45

Sdílet článek

 

Člen delegace Českého olympijského výboru na zimních olympijských hrách ve Vancouveru , hejtman LK Stanislav Eichler byl při tom, když Martina Sáblíková a Lukáš Bauer získali pro Českou republiku zlatou a bronzovou medaili. Společně s Pavlem Plocem, Květou Jeriovou – Peckovou či členem Českého olympijského výboru za Český svaz juda Ladislavem Malým stihli také slavnostní ceremoniál a skoky na malém můstku.

„Teď nás čekají tři hokejové zápasy (Česko-Slovensko, Česko- Litva a Slovensko-Rusko) a sjezd žen ve Whistleru, lyžařském středisku vzdáleném sto dvacet kilometrů  od Vancouveru. Cesta  nám potrvá dvě a půl hodiny, ale jako lyžař - sjezdař se moc na tyto závody ve skvělém lyžařském,centru těším,“ vypočítal hejtmana s tím, že domů se část delegace vrací v neděli. Jeho ve Vancouveru v české olympijské delegaci vystřídá náměstek hejtmana pro tělovýchovu a sport Radek Cikl.

Hejtman a jeho náměstek si náklady na cestu hradili sami, jde tedy o služební cestu s nulovými náklady pro kraj.

„Poznatky ze zimních olympijských her chceme využít ve prospěch 10. zimního evropského festivalu mládeže v roce 2011, který pořádá v příštím roce náš kraj. Co do počtu účastníků a disciplín to bude největší sportovní událost v historii Libereckého kraje, vždyť přijede na 1500 závodníků,“ řekl hejtman.

Co je Whistler? Jedno z nejlepších lyžování na světě!

Whistler je jedním z nejlepších lyžařských center světa. Je to rozsáhlá propojená lyžařská zóna se třemi ledovci, náročnými tratěmi s velkým převýšením a výbornými sněhovými podmínkami.

Oblast nabízí výborné terény zejména pro náročnější až ty nejnáročnější lyžaře různého zaměření. O tom svědčí už rozložení obtížnosti sjezdovek. Jen asi jedna pětina sjezdovek je lehkých, polovina středně těžkých a třetina náročných.

Whistler je proslulý i výbornými sněhovými podmínkami. Za rok tu dohromady napadne průměrně přes 10 metrů sněhu. Právě teď je tam kolem tří metrů.

Na jaké ploše se lyžuje: 3300 hektarů

Počet sjezdovek: 200 sjezdovek

Lanovky a vleky: 38 lanovek, 65 500 lyžařů / hodinu

Nejvyšší bod: nejvyšší bod leží prakticky o tisíc metrů níž než v hlavních alpských centrech - "jen" 2270 metrů. Ale lyžuje se tu až do cca 650 metrů, takže převýšení je stále úctyhodné - cca 1600 metrů, tedy jako celá Sněžka.

Nejdelší sjezd: dva nejdelší sjezdy z vrcholu Whistleru i Blackcomb měří shodně kolem 11 km.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky