Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman zavítal mezi zdravotníky městských nemocnic

Futerová Linda

  • 22. 02. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3623|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan zavítal mezi zdravotníky dvou nemocnic, jejichž zřizovatelem není kraj ale města. Nejprve navštívil jilemnickou radnici, kde se setkal se starostkou Jaroslavou Kunátovou. Projednali spolu možnosti spolupráce kraje a města a starostka požádala hejtmana o podporu přípravy projektu optimalizace středních škol ve městě, jenž byl vybrán jako tzv. pilotní projekt školství II.cyklu v celém Libereckém kraji.

 

Poté se hejtman vydal do Masarykovy městské nemocnice, kde ho přivítal a provázel ředitel nemocnice MUDr. Jiří Kalenský a spolu s místostarostou Jilemnice Václavem Hartmanem ho obeznámili s hospodařením nemocnice, jejímž zřizovatelem je město. Hejtman si prohlédl některá oddělení a stravovací provoz. Setkal se také se zaměstnanci některých oddělení a pacienty. „Dozvěděl jsem se tak, že nemocnice hospodaří s kladným hospodářským výsledkem. Má více než 200 lůžek a 330 zaměstnanců. Podle lékařů i zástupců města pak v poskytování zdravotní péče ve spádové oblasti Jilemnicka, ale i v oblasti Vrchlabí a v některých oborech i pro oblast Jičínska a Trutnovska sehrává nezastupitelnou úlohu,“uvedl na adresu této nemocnice hejtman.

 

Dalším zdravotnickým zařízením, které si hejtman prohlédl byla Městská nemocnice v Turnově, kde jej přivítal Tomáš Sláma, ředitel nemocnice. Zřizovatelem tohoto zařízení  je město Turnov, které reprezentoval místostarosta Jaromír Pekař. Když si hejtman prohlédl celý areál a navštívil některá oddělení (porodnické oddělení, interní oddělení, radiologické oddělení), zajímal se o vývoj hospodaření nemocnice v posledních letech, o financování investic a rozvoj nemocnice a její plány pro nejbližší budoucnost. „Značnou část diskuze s vedením nemocnice jsme věnovali tématu plateb od zdravotních pojišťoven, zejména od VZP,“ prozrazuje hejtman., který oceňuje přístup města, neboť to  nemocnici dle svých možností mimořádně podporuje a považuje její rozvoj za jednu z klíčových věcí pro obyvatele nejen města, ale celé spádové oblasti Turnovska. V dané souvislosti proto hejtman opět zdůrazňuje: „Opět jsem se na vlastní oči  přesvědčil, že o potřebě a zdravotní péče v kraji může rozhodovat pouze poptávka pacientů po této péči a ne administrativní zásahy do sítě zdravotnických zařízení z centra.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky