Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman závodil i předával ceny vítězům sjezdu Modrá Open Rokytnice

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 03. 2010 10:13
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Na sjezdových tratích Lysé hory v Rokytnici nad Jizerou se v sobotu 6. března uskutečnil 2. ročník veřejného závodu ve sjezdu na lyžích Modrá Open Rokytnice. Nad zajímavým a adrenalinovým kláním převzal záštitu hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, který se závodů aktivně zúčastnil a také předal ceny vítězům jednotlivých kategorií společně s ředitelem Skiareálu Spartaku Rokytnice Petrem Ceé.

Vítězem závodu se stal Petr Dvořák ze Železného Brodu. Závod se jel za skvělých povětrnostních podmínek a přilákal téměř 150 domácích i zahraničních závodníků všech věkových kategorií. Sjezdová trať byla postavena na modré sjezdovce z Lysé hory v délce 1, 8 km a čelo závodu na ní dosahovalo průměrné rychlosti téměř 100 km/h.

„Hejtman předvedl skvělou jízdu a jako sjezdař amatér se zařadil do lepší poloviny dojetých borců a držel krok i s bývalými závodníky,“ řekl předseda pořádajícího klubu TJ Spartak Rokytnice n. J. Jiří Jirman.

 „Trať byla velmi kvalitní, při jízdě jsem byl hodně překvapen, jak jedu rychle. Škoda, že není čas na trénink, pak bych si  určitě výsledný čas ještě vylepšil,“ dodal s úsměvem hejtman, který startoval s číslem 114..

Závod Modrá Open Rokytnice získává svou tradici stejně jako ve Špindlerově Mlýně a umožňuje široké veřejnosti vyzkoušet si, jaké to je řítit se po kvalitní, ale  zabezpečené sjezdové trati vysokou rychlostí.

„Lze si tak bez obav vzájemně změřit  síly jak s lyžaři profesionály, tak s bývalými závodníky nebo i s partou závodníků kategorie Masters,“ upozornil Jiří Jirman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky