Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani převzali záštitu nad soutěží o Evropskou cenu za společenskou odpovědnost firem

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2010 17:12
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Soutěž CSR Award 2010 (Evropská cena za společenskou odpovědnost firem), nad kterou Asociace krajů České republiky, včetně hejtmana LK Stanislava Eichlera (ČSSD), převzala záštitu, je první soutěží v České republice hodnotící společenskou odpovědnost firem jako ucelený a strategicky řízený koncept.

Hlavním smyslem soutěže je podporovat rozvoj společenské odpovědnosti firem a motivovat je k tomu, aby společenskou odpovědnost chápaly a realizovaly nejen jako náhodné aktivity, ale jako nedílnou součást všech aspektů svého podnikání.

Vyhlašovatelem soutěže je M.C.TRITON, největší česká společnost v oblasti manažerského poradenství a vzdělávání, a organizátorem Fleishman-Hillard, největší mezinárodní firma v oblasti public relations a public affairs. Odbornost a integritu soutěže garantuje Business Leaders Forum. Vítěz letošního ročníku soutěže CSR Award získá ocenění Cena za společenskou odpovědnost firem.

I firmy působící v Libereckém kraji stále ještě mohou poslat přihlášku do soutěže - až do 23. dubna. V souvislosti s tím byly spuštěny webové stránky www.csraward.cz, které budou sloužit jako platforma pro podávání přihlášek, a na kterých můžete získat také podrobnější informace o soutěži.

V polovině června potom proběhne vyhlášení vítězů ve dvou kategoriích – velké firmy a malé a střední firmy. Absolutní vítěz soutěže získá ocenění CSR Award 2010.

Co je CSR?

Jedná se o dobrovolný závazek firem chovat se v rámci svého fungování odpovědně k prostředí i společnosti, ve které podnikají. V praxi to znamená, že odpovědná firma podniká v souladu s etickými principy, pěstuje dobré vztahy se svými zákazníky a obchodními partnery, pečuje o své zaměstnance, podporuje místní komunitu a snaží se minimalizovat své negativní dopady na životní prostředí.

(Zdroj: internetové stránky www.csr-online.cz )

Posláním soutěže je prosazování konceptu CSR v kontextu Zelené knihy Evropské unie „Promoting a European framework for corporate social responsibility přijatého v roce 2001 na území členských států Evropské unie.

Bližší informace: manažerka soutěže Kamila Juhaňáková, info@csraward.cz.

Kancelář Asociace krajů ČR - ing. Tomáš Kupec kupec@asociacekraju.cz

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky