Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmanský den v Hejnicích řešil i spojení mezi Smědavou a Souší

Eva Říhová

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 06. 06. 2019 00:00

Sdílet článek

V poslední májový den zavítal hejtman Libereckého kraje, Martin Půta, při své tradiční návštěvě po kraji, do Hejnic. Program Dne s hejtmanem byl opět pestrý a starosta Jaroslav Demčák se pokusil hejtmanovi Hejnice přiblížit v jiném světle.

Den s hejtmanem zahájili představitelé města a kraje setkáním u městského úřadu. Následně se debatovalo v kanceláři starosty Jaroslava Demčáka o problémech i radostech, se kterými se Hejnice musí vypořádávat. Došlo i ke vzájemnému pozvání na slavnosti kraje a města Hejnice.

Dopoledne hejtman Martin Půta, starosta Jaroslav Demčák a místostarosta Petr Zoreník přijali pozvání do místní základní školy, kde kromě prohlídky diskutovali s žáky devátých tříd. Dotazy na hejtmana i starostu byly pestré a směřovaly nejen na pracovní život.

Kromě základní školy hejtman navštívil i Střední školu hospodářskou a lesnickou Frýdlant – Hejnice. Zde ocenil úspěšné žáky
a vyzkoušel si sadbu či řezání dřeva. „V této škole jsem úplně poprvé. S vedením jsme hovořili o projektu revitalizace parku a o využití prostor v okolí školy,“ prozrazuje hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Velmi potěšen byl pan hejtman setkáním s vedením místních, ryze českých, společností – CUBE CZ a Jizerskohorských strojíren, ve kterých nechyběla prohlídka a debata nad plány do budoucna. „Mimořádně mě překvapila výroba tištěných spojů pro veškerou elektrotechniku,“ říká Martin Půta.

V hejnickém klášteře pak společně s hejtmanem pracovně poobědvali starostové okolních obcí. „Během dne jsme se několikrát vrátili k tématu letního propojení mezi Smědavou a Souší a snahou zavést zde pravidelnou autobusovou linku,“ informoval Martin Půta.

Milou návštěvou se stala prohlídka Jizerskohorského technického muzea, kde již v létě otevřou návštěvníkům kavárnu. Návštěvní část byla zakončena na základně Sboru dobrovolných hasičů Hejnice s prohlídkou místa i výstroje a výzbroje a seznámením se s psem Elvisem.

Tradičně nechybělo setkání hejtmana s občany, které proběhlo v obřadní místnosti městského úřadu v Hejnicích. Den zakončilo živé vysílání na facebooku. „Návštěva byla pozitivní,“ říká starosta Hejnic Jaroslav Demčák a dodává: „Při návštěvě průmyslových podniků to bylo oboustranně výhodné a majitelé hledali možnosti spolupráce.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky