Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hosté Grand Restaurant Festivalu „Nejí blbě!“

Šírová Květa

  • 08. 02. 2013 14:00

Sdílet článek

Nejlepší restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2013 vaří do
28. února za zvýhodněné festivalové ceny. Do dnešního dne zaznamenal Grand Restaurant Festival přes 23 100 rezervací (za celý minulý ročník se účastnilo 22 000 hostů).
Motto festivalu „Nejezte blbě!“ se ukazuje jako správné. Je vidět, že Čechům přestává být jedno, co si dávají do pusy!

Grand Restaurant Festival umožňuje lidem ochutnat luxusní delikatesy a navštívit podniky, kam by se normálně na večeři nevypravili. Od zahájení prodeje (1.12. 2012) navštívilo web festivalu téměř 93 tisíc unikátních návštěvníků, oproti loňskému roku se jedná o 50% nárůst. Nejvíce rezervací má zatím pražská restaurace Bellevue - přes 1 000 degustací.

GRF probíhá po celé České republice, ve 101 restauracích a v 35 městech:

Brno, Bukovany u Brna, Byšice, Bystřice pod Hostýnem, Děčín, Hluboká nad Vltavou, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Krnov, Lednice, Liberec, Litomyšl, Malé Číčovice, Mcely, Měchenice, Mnichovice, Nepomuk, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Pelhřimov, Petrovice u Sušice, Plzeň, Praha, Přerov, Ratboř, Rynoltice, Sazovice, Tábor, Tisá, Velké Karlovice, Velký Újezd, Žebrák, Zlín

 Festival nabízí ochutnávky i na 14. února na svátek všech zamilovaných. Restaurace, které nabízejí menu na svatého Valentýna v rámci Grand Restaurant Festivalu, naleznou lidé na webu GRF.

 V únoru vyjede Mňam Vlak

Účastníci IV. ročníku Grand Restaurant Festivalu mohou vyrazit za vysokou gastronomií opět i vlakem. „Letos jsme vyjeli z Prahy do Olomouce a chystáme se ještě do Brna. O tuto gastronomickou expedici je opět velký zájem. Mňam Vlak do Olomouce byl beznadějně vyprodán. Do Brna zbývá pár volných míst,“ vysvětluje Pavel Maurer. Gastronauti v obou spojích ochutnají degustační menu projektu ČD RESTAURANT a stanou se tak hosty oficiálního caterera ČD, a.s., a akciové společnosti JLV. To vše pod taktovkou slavných šéfkuchařů Jaroslava Sapíka a Jiřího Krále, kteří připravili menu dle letošního motta „Nejezte blbě!“ ze surovin od českých farmářů. Ve vlaku lidé ochutnají marinovaná kuřecí prsíčka na tartaru z červené řepy s ořechovým olejem a rukolou, zakarpatský boršč, farmářská pečená vepřová žebra s čerstvým křenem, pečivem a ovocný knedlík s BIO povidly s tvarohem a šlehačkou. V Brně pak hosté navštíví 3 skvělé restaurace a dokonce vítězný podnik Grand Restaurant 2013. Průvodcem bude osobně Pavel Maurer.

 Harmonogram Mňam Busů

 Oblíbené jsou opět gastronomické zážitkové výpravy po Praze i mimo Prahu. Do dnešního dne si Mňam Bus zarezervovalo cca 200 gastronautů.

9. února - La Veranda, Cowboys, BAR U Staré studny, zbývá: 17 míst

10. února - Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia, Amade, Hergetova cihelna, zbývá: 5 míst

17. února - Mlýnec, Yasmin hotel, Noodles, Hergetova cihelna, zbývá: 15 míst

23. února - Bio Mňam Bus za Hankou Zemanovou, zbývá: 12 míst

24. února - Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia, Chateau St. Havel, Bellevue, vyprodáno

Mňam Balíčky

Velký zájem je i o letošní novinku Mňam Balíčky, které realizujeme společně s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism a projektem Czech Specials. Lidé mají unikátní možnost si vybrat balíček z luxusních hotelových komplexů: Chateau Mcely, Chateau Kotěra, Grandhotel Pupp, Radisson Blu hotel, Alcron a Aria hotel. Součástí je tříchodová festivalová degustace s ubytováním, wellness a dalším originálním programem pro dva. 


Gastronomické unikáty

Pražský podnik Le Patio nabízí krabí klepeta v Singapurské tomato chilly omáčce - originální recept vyhlášené šéfkuchařky Sofie Smith. K tomuto pokrmu dostanete zástěru, speciální kleštičky. Zapomeňte na příbor, jí se rukama a ještě si u toho užijete spoustu legrace!

Restaurace Carlsbad Plaza Hotel, La Bohéme v Karlových Varech má v menu čerstvou ústřici pošírovanou v kokosovém mléce a lehký okurkový salátek.

V pražské restauraci U Bílé krávy nabízí například filátko krokodýla s lilkovým kaviárem s omáčkou demi glace, žabí stehýnko v bylinkové krustě se salátkem z řapíkatého celeru a fenyklu, kaštanové velouté s avokádovým olejem.

V jihomoravském kraji restaurant Grand Moravia v Lednici nabízí netradiční kapří klobásku.

U Štěpána v Petrovicích u Sušice připraví morkové řezy!

 

Rezervace degustací, Mňam Vlaků, Mňam Busů, Mňam Balíčků na www.grandrestaurantfestival.cz


Kontakt:

Dominika Vrkotová, tiskový servis
mobil: +420 606 886 103
mail: dominika@grand-restaurant.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky