Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Humanitární sbírka Pozvedněte slabé je opět v ulicích pro Tyflocentrum a Hospicovou péči sv. Zdislavy!

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 09. 2010 17:14

Sdílet článek

 

NADACE EURONISA PROSTŘEDNICTVÍM SBÍRKY „POZVEDNĚTE SLABÉ!“ A ZA POMOCI STUDENTŮ LIBERECKÉHO GYMNÁZIA JERONÝMOVA OPĚT POMÁHÁ. TENTOKRÁT BUDE VÝTĚŽEK SBÍRKY SMĚŘOVAT KE KLIENTŮM TYFLOCENTRA LIBEREC, O.P.S. A HOSPICOVÉ PÉČI SV. ZDISLAVY, O.P.S., která spolupracuje s Libereckým krajem  v oblasti paliativní a hospicové péče a  provozuje tzv. „rodinné pokoje“ v nemocnicích v Liberci, Semilech a České Lípě.

Zářijová část sbírky :Pozvedněte slabé!“ se uskuteční pouze v  Liberci, na rozdíl od prosincové a červnové části, která probíhá po celém regionu. Studenti Gymnázia Jeronýmova se v ulicích města objeví ve čtvrtek 30. září. Na sobě budou mít bílá trika s logem sbírky a nabízet budou sbírkové předměty, takzvané placky s logem sbírky v hodnotě 30,- Kč.

Výtěžek z Liberce poputuje do Hospicové péče svaté Zdislavy, která se stará o nevyléčitelně nemocné v pokročilých stádiích nemoci. Druhá část výtěžku půjde do TyfloCentra Liberec, o.p.s., které poskytuje své odborné služby nevidomým a slabozrakým lidem.

I nadále je možné přispívat do větších pokladen napevno umístěných v lékárnách a obchodech nebo bezhotovostně na sbírkový účet 705 705 705/2700. Další možností je zaslání dárcovské sms ve tvaru DMS EURONISA na telefonní číslo 87777. Cena DMS je 30 korun, ve prospěch sbírky bude vloženo 27 korun.

Letošní 8. ročník sbírky pořádané Nadací Euronisa pod záštitou patrona Jiřího Lábuse byl zahájen 11. června, společně s pokřtěním nového sbírkového loga. Od jejího zahájení se podařilo získat přes 250 000,- Kč. V rámci Sbírky „Pozvedněte slabé!“ bylo vybráno rovněž více jak 200 000,- Kč na nápravu škod po srpnových bleskových povodních.

Posláním Nadace EURONISA je pomáhat lidem žít plnohodnotný život nezávisle na jejich věku, sociálním postavení a zdravotním stavu. Nadace podporou projektů a činností jednotlivých organizací v sociální, kulturní a vzdělávací oblasti mj.

  • pomáhá starým, nemocným a opuštěným lidem v jejich každodenním životě,
  • zlepšuje a obohacuje život tělesně a mentálně postižených lidí,
  • pomáhá rodinám s dětmi v tísni,
  • podporuje programy prevence AIDS, drog a jiných negativních jevů.

Nadace působí zejména na území české části Euroregionu Nisa (Liberecký kraj a oblast Šluknovského výběžku). Nadace byla založena v roce 1995 Sborem Jednoty bratrské v Liberci. Od začátku své existence podpořila 967 projektů 243 neziskových organizací formou grantů a do současnosti rozdělila více než 20 milionu korun. V roce 1998 se stala členem Asociace nadací při Fóru dárců v České republice.

Pro více informací kontaktujte:
Tomáš Maštálko – PR manažer, manažer sbírky
email: tomas.mastalko@euronisa.cz,
tel: 485 102 753, mobil: 604 473 478

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky