Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace o sjednávaných dohodách o pracích konaných mimo pracovní poměr

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 04. 2019 00:00

Sdílet článek

Krajský úřad Středočeského kraje vydal ve čtvrtek 4. dubna tiskové prohlášení, ve kterém sdělil veřejnosti informace o dohodách o pracích konaných mimo pracovní poměr. Informace o počtu dohod uzavřených Krajským úřadem Libereckého kraje v roce 2019 je však zcela mylná a poškozuje dobré jméno krajského úřadu.

V tiskovém prohlášení Středočeského kraje (https://1url.cz/EMV5I) bylo mimo jiné uvedeno, že Krajský úřad Libereckého kraje uzavřel od počátku roku 2019 už 300 dohod. Tento údaj však není správný a nereflektuje skutečnost.

V letošním roce bylo uzavřeno zatím pouze 64 dohod, z čehož jsou 4 dohody o pracovní činnosti a 60 dohod o provedení práce. Pro srovnání za celý rok 2018 bylo sjednáno 9 dohod o pracovní činnosti a 166 dohod o provedení práce.

Krajský úřad Libereckého kraje zajišťuje plnění svých úkolů v souladu se zákoníkem práce, a to především prostřednictvím zaměstnanců v pracovním poměru. Sjednávání dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr je využíváno jen výjimečně.

„Informace v tiskovém prohlášení Středočeského kraje jsou nepravdivé a škodí dobré pověsti Krajského úřadu Libereckého kraje. Budu proto usilovat, aby byly uvedeny na pravou míru,“ uzavřel René Havlík, ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky