Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Informace z jednání Krizového štábu LK

Šírová Květa

  • 02. 09. 2010 16:47
  • Školství

Sdílet článek

Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Libereckého kraje pokračuje ve sčítání škod po bleskové povodni ze dne 7. srpna 2010. „Krizový štáb byl informován, že jsou škody zatím sečteny v padesáti obcích z celkového počtu devětasedmdesáti. K dnešnímu dni byly sečteny škody v celkové výši 5,38 mld. V této částce ještě nejsou zahrnuty obce a města s největším poškozením, jako je například Frýdlant, Hrádek nad Nisou a Chrastava. Právě v Chrastavě začíná od zítřka pracovat třicet odsouzených. Ti tak postupně začínají v zasažených oblastech nahrazovat profesionální záchranáře HZS a Armády ČR,“ řekl hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR Stanislav Eichler.

V zasažených oblastech pokračuje také vyplácení Dávek v hmotné nouzi. K dnešnímu dni bylo obyvatelům Libereckého kraje vyplaceno více než 62 mil. Kč.

Krajská správa silnic provizorně opravila silnici z Chrastavy do Nové Vsi pro osobní a hromadnou dopravu. Od dnešního dne tak mohou obyvatelé využívat autobusovou linku mezi Mníškem a Chrastavou.

Ve Vítkově armáda dokončila stavbu dvou provizorních mostů zapůjčených ze správy hmotných rezerv.

Na Frýdlantsku je stále 32 osob bez pitné vody. Jedná se o obce Heřmanice, kde bude provizorní vodovod dokončen 6. 9. 2010 a Višňovou. Tam budou práce dokončeny 15. 9. 2010.

Armáda ČR má v tuto chvíli v Libereckém kraje stále nasazeno 153 vojáků s 82 ks těžké techniky.

„Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje stále zajišťuje v Heřmanicích, Višňové a Raspenavě mimořádnou službu ve svých mobilních stanovištích. Tato služba bude v postižených oblastech fungovat až do ukončení Stavu nebezpečí, který platí v našem kraji do neděle pátého září,“ dodává Stanislav Eichler.

Poslední zasedání krizového štábu se uskuteční v pondělí 6. 9. 2010. V neděli 5. 9. 2010 proběhne závěrečná rekognoskace území Libereckého kraje zasaženého povodní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky