Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak chránit měkké cíle vám prozradí seminář

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 07. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje ve spolupráci s ministerstvem vnitra, policií a dalšími odborníky na bezpečnostní problematiku připravil sérii seminářů na téma ochrana měkkých cílů. První se uskuteční v pondělí 24. září na téma základy ochrany měkkých cílů.

Za takzvané měkké cíle jsou považována místa s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení proti násilným útokům. Zejména po teroristických útocích začala problematika ochrany měkkých cílů nabývat na důležitosti. Proto začátkem roku ministerstvo vnitra podepsalo s kraji a obcemi memorandum o spolupráci v rámci sdílení informací bezpečnostních složek o podobných útocích.

Semináře objasní zájemcům, nejen to, co jsou měkké cíle, jaké jsou základní postupy při ochranně těchto specifických míst a jaká bezpečnostní opatření jsou účinná a nutná, ale také představí možnosti dotační politiky.

Semináře jsou určeny pro bezpečnostní manažery firem a představitele obcí, manažery prevence kriminality z měst a obcí, pro pracovníky policie, provozovatele a vedoucí pracovníky zařízení, kde se koncentruje veřejnost.

Pro účast na semináři, který se koná v pondělí 24. září v 09:00 hodin v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje je nutná registrace na adrese https://doverville.cz/vzdelavaci-sluzby/seminare kde najdete i další potřebné informace. Semináře jsou bezplatné.

 

 

foto zdroj pixabay.com

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky