Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jizerskohorské regionální železnice zůstanou zachovány v plném rozsahu

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 09. 2010 15:49

Sdílet článek

 

V Libereckém kraji hrozilo ukončení provozu na železničních tratích z Raspenavy do Bílého Potoka na Liberecku a ze Smržovky do Josefova Dolu na Jablonecku, které navrhla kvůli úsporám zrušit Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

„Liberecký kraj s tím nesouhlasil, na obou tratích dopravu objednává a nehodlá provoz ukončit,“ řekl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Podle posledních informací by k rušení těchto tratí dojít nemělo. Například regionální trať ze Smržovky do Josefova Dolu, na níž byla před pěti lety postavena nová zastávka, je využívána místními obyvateli, turisty a lyžaři, kteří jedou za sportem na Tanvaldský Špičák.

 „Pokud nepočítáme páteřní spojnici Liberec - Tanvald - Harrachov - Szklarska Poreba, pak je trať Smržovka - Josefův Důl počtem přepravených cestujících nejvytíženější regionální dráha v Libereckém kraji. Trať Raspenava - Bílý Potok pod Smrkem je v poslední době jedinou regionální tratí, na které stoupá počet cestujících. K dalšímu výraznému zatraktivnění nabídky pro cestující dojde od prosince 2011, kdy na hejnickou trať vyjedou nové moderní vozy Regio-Shuttle od firmy Stadler a nabídnou přímé spojení na lince Liberec - Bílý Potok pod Smrkem. Lze proto očekávat, že počet cestujících bude dále stoupat,“ zdůraznil Martin Sepp s tím, že na obě tratě má Liberecký kraj na základě výběrového řízení uzavřenu smlouvu s Českými drahami o provozu vlaků na dalších 15 let.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky