Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Každý může pomoci planetě. Liberecká zoo zve na oslavy Dne země

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 19. 04. 2024 08:43

Sdílet článek

Tradiční oslavy mezinárodního Dne Země se konají v liberecké zoo v sobotu 20. dubna od 10.00 do 15.00. Pořadatelé uchystali tematický kvíz o ceny i řadu tvořivých stanovišť. Zájemci se budou moci potkat s chovateli a zoology při komentovaných setkání u vybraných druhů zvířat či se zúčastnit některé z komentovaných prohlídek zoo s odbornými lektory. Nebude chybět prohlídka zaměřená na historii zoo u příležitosti jejího 120. výročí. Děti se mohou těšit také na malování na obličej.

Součástí akce bude také představení nové ochranářské kampaně EAZA s názvem Vietnamazing!, ke které se liberecká zoo spolu s dalšími světovými zoo oficiálně připojila. Kampaň je zaměřená na ochranu přírody a zvířat Vietnamu. Ty jsou ohroženy pytláctvím a kácením lesů, k němuž přispěla také vietnamská válka a nedávný hospodářský růst. Před vstupem do zoo bude možné odevzdat vysloužilý drobný spotřebič, za který dostane návštěvník dětskou vstupenku zdarma.

Zároveň bude opět spuštěna výzva 30 dní pro Zemi, jejímž cílem je motivovat k udržitelnějšímu způsobu života a ukázat, že úplně každý může nějakou maličkostí přispět a pomoci planetě. Výzva obsahuje třicet různých inspirací a činností, ze kterých si účastníci mohou na každý den vybrat úkol. Nechybí cesta do práce na kole nebo pěšky, nákup u lokálních farmářů, sběr odpadků v okolí nebo omezení spotřeby masa.

Zapojit se může jednotlivec, skupina, rodina nebo školní kolektiv. Na konci měsíce bude prostřednictvím dotazníku vyhodnoceno, jaká pomoc planetě se během pouhého měsíce podařila uskutečnit. Motivací k účasti nemusí být pouze dobrý pocit, ale také ceny v podobě vstupenek do zoo nebo komentovaných prohlídek.  Více informací a registrace ZDE.

TZ: Zoologická zahrada Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky