Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ke konkurenceschopnosti kraje přispěje i Regionální inovační strategie

Bc. Fulková Andrea

  • 11. 05. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5137|autor:Bc. Fulková Andrea|email:andrea.fulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 332|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj začal pracovat na tvorbě Regionální inovační strategie. Nyní se nachází v přípravné fázi, v jejímž průběhu by měla být vytvořena organizační struktura projektu a upřesněn pracovní postup kroků následujících. Regionální inovační strategie je návrhem opatření, podopatření a nástrojů, které by měly být „uvedeny v život“, aby byl zajištěn rozvoj inovací v daném kraji, což velkou měrou přispěje ke zvýšení jeho konkurenceschopnosti.

 

Dne 9. května proběhl v budově Krajského úřadu v Liberci první workshop, tématicky nazvaný „Příprava inovační strategie v Libereckém kraji“. Zúčastnili se jej nejen zástupci Libereckého kraje z odboru hospodářského a regionálního rozvoje, ale i z Technické univerzity v Liberci, Výzkumného ústavu textilních strojů a další partneři z řad podnikatelské veřejnosti. Úvodní slovo na tomto pracovním setkání pronesl RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje. Se svými prezentacemi vystoupili experti, kteří již mají se zaváděním inovačních strategií mnoho zkušeností. Patří mezi ně i Ing. Daniela Váchová z Technologického centra AV ČR (skupina Strategických studií), která se podílela na tvorbě IS hl. města Prahy a Plzně a Ing. David Mareček, koordinátor projektu Regionální inovační strategie Zlínského kraje. Ve svých prezentacích vyzdvihli důležitost inovační strategie pro region a v následné diskusi se snažili najít odpovědi na všechny kladené dotazy. Liberecký kraj tak získal cenné informace, které se bude snažit při tvorbě vlastní inovační strategie plně využít.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky