Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Klarinetové trio ZUŠ Liberec má stříbro

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 04. 2013 16:26
  • Školství

Sdílet článek

 

Záštitu nad ústředním kolem Celostátní soutěže základních uměleckých škol České republiky
v komorní hře s převahou dechových nástrojů, které pořádala ZUŠ Liberec ve dnech 18. až 21. dubna 2013 v prostorách školy, převzala radní pro školství Alena Losová a náměstek primátorky pro kulturu a školství Kamil Jan Svoboda.

Ti také předávali mladým hudebníkům, kterých se zúčastnilo na 600, v sále liberecké ZUŠ ceny.

Svůj velký úspěch slavili v soutěži liberečtí muzikanti. Druhé místo v kategorii dřevěných dechových nástrojů vybojovalo Klarinetové trio ZUŠ Liberec - Matěj Sakmary, Petra Antlová a Tereza Csibová, Dařilo se i zástupcům z Turnova a České Lípy.

Závěrečný Koncert vítězů se konal v neděli a posluchači v zaplněném hlavním sále ZUŠ Liberec mohli přesvědčit, jak základní umělecké školy umějí vychovat z talentů výborné mladé umělce.

„Koncert byl úchvatný, měl vysokou úroveň. Ve finále se vždy předvedou nejlepší z nejlepších, tedy děti, které musely projít sítem školních, okresních a krajských kol. Už účast konkrétního souboru posiluje také prestiž dané umělecké školy,“ poznamenal ředitel ZUŠ Liberec Tomáš Kolafa. Součástí soutěže byl také doprovodný program s prezentací českých firem v oboru hudebních nástrojů, možnost opravy nástrojů, prezentace hudebního nakladatelství Českého rozhlasu, zvýhodněné vstupy do kulturních institucí v Liberci pro účastníky soutěže a pořízení živé nahrávky koncertu vítězů Českým rozhlasem - Vltava.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky