Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komise pro regionální rozvoj a evropské záležitosti jednala v Ústeckém kraji

Mgr. Barbora Zigušková

  • 19. 11. 2009 08:35

Sdílet článek

 

V pořadí třetí zasedání Komise pro regionální rozvoj a evropské záležitosti Rady AK ČR v tomto roce se uskutečnilo dne 12. listopadu, tentokrát v Ostrově u Tisé v Ústeckém kraji.

Jedním z hlavních bodů jednání byl podle předsedy Komise Víta Příkaského, náměstka hejtmana Libereckého kraje, Program rozvoje venkova pro období 2007 – 2013.   „Kraje v rámci Programu rozvoje venkova vyjednaly tzv. regionální balíčky pro osu III PRV, které by měly garantovat rozdělení financí mezi jednotlivé NUTS II na projekty malých obcí do 500 obyvatel,“ uvedl. Podle něj je ale třeba ještě vyřešit financování těchto projektů. „Malým obcím bohužel komplikuje čerpání neuznatelnost DPH. Další problém pak pro ně představuje předfinancování projektů, na které nemají peníze,“ doplnil, s tím, že „Komise pro regionální rozvoj a evropské záležitosti Rady AK ČR chce proto vyzvat ministerstvo zemědělství, aby zajistilo financování DPH v rámci Programu rozvoje venkova tak, aby podmínky čerpání nebyly pro obce diskriminační v kontextu ostatních operačních programů. Dále chce Komise ministerstvo požádat, aby zajistilo změny ve financování projektů pro obce tzv. metodou ex-ante, tedy zálohovým systémem.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky