Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konference v novém Membránovém inovačním centru ve Stráži p. R. se zaměří na transfer technologií a aplikovaný výzkum

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 03. 2014 15:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Česká membránová platforma o.s. pořádá pro zástupce průmyslu, akademické sféry a výzkumných center na konferenci s názvem Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi, která se uskuteční ve dnech 18. - 19. 3. 2014 v Membránovém inovačním centru ve Stráži pod Ralskem (sídlo firmy Mega a.s.) a na Ranči Malevil Heřmanicích v Podještědí.

Cílem konference je výměna zkušeností, mezioborová spolupráce a diskuze na témata z oblastí inovací, transferu technologií a výsledků do průmyslové praxe, podpora výzkumu a vývoje v ČR a v zahraničí a další související témata.

Konferenci Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi pořádá Česká membránová platforma o.s. ve spolupráci s MemBrain s.r.o. za podpory Agentury pro podporu podnikání a investic Czechinvest a Libereckého kraje. Za něj se zúčastní krajská radní pro regionální rozvoj a evropské projekty Ivana Hujerová a vedoucí stejnojmenného odboru KÚ LK Michael Otta.

„Kraj tuto výjimečnou konferenci podpoří i finančně,“ uvedla radní.

Konference je zaměřena zejména na předávání praktických zkušeností odborníků, jak z oblasti průmyslu, tak z oblasti vědy, výzkumu a státní správy. Věnuje se také aktuálním tématům jako je průmyslové inovace a její odlišnosti od univerzitního výzkumu, metodám systematické inovace, marketingu, transferu technologií na českých univerzitách, ale také podpoře aplikovaného výzkumu a vývoje v ČR a v zahraničí. Prostor pro prezentaci praktických zkušeností s průmyslovou inovací a smluvním výzkumem zde dostanou zástupci V&V center, výzkumných a inovativních společností v rámci bloku příspěvků. Zájemci o prezentaci své společnosti se mohou hlásit do 7.3.2014 na uvedené kontakty.

Česká membránová platforma (CZEMP) sdružuje odborníky a významné instituce zaměřené na výzkum, vývoj, realizaci a využití membránových technologií v širokém spektru výrobních odvětví. Největší uplatnění nacházejí membránové procesy v průmyslu chemickém, farmaceutickém, potravinářském, při čištění odpadních vod, v ochraně životního prostředí, energetice a v mnoha dalších oblastech. Hlavní činností platformy je propagace a popularizace membránových procesů, vzdělávání laické i odborné veřejnosti nebo vydávání odborných publikací a studií. Významná je spolupráce se subjekty využívající membránové procesy v oblasti výzkumu, vývoje a aplikací s důrazem na inovace, transfer technologií a spolupráci mezi průmyslovou a akademickou sférou.

Konference se uskuteční v nově vybudovaném Membránovém inovačním centru společnosti MemBrain s.r.o. ve Stráži pod Ralskem, které je zaměřeno na výzkumné a inženýrské aktivity v oblasti membránových separačních procesů kapalin a plynů. Výzkumná činnost centra směřuje od membránových materiálů s následnými vazbami na zařízení až po technologické aplikace v segmentech voda, energetika, potravinářství, speciální aplikace a plyny. Společnost nabízí inženýrské služby spojené s navrhováním technologií a s ověřením uplatnitelnosti membránových procesů v různých odvětvích formou laboratorních a pilotních testů.

Účast na konferenci je bezplatná pro cílovou skupinu projektu ARoMem, v rámci něhož je konference pořádána, tj. pro mimopražské výzkumně-vývojové pracovníky, pedagogické pracovníky a studenty vysokých škol. Ostatní účastníci konference hradí pouze cenu ubytování a stravného. Projekt ARoMem („Akcelerace rozvoje membránových procesů prostřednictvím spolupráce v tematicky orientované síti“) je podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

 

 

Registrace probíhá elektronicky do 7. 3. prostřednictvím on-line formulář na adrese http://goo.gl/ikwYzO

Bližší informace včetně programu jsou zveřejněny na webových stránkách České membránové platformy: www.czemp.cz/cs/aktuality/konference-se-zameri-na-inovace-transfer-technologii-a-aplikovany-vyzkum.

Kontaktní osoba: Ing. Lenka Bartošová: lenka.bartosova@czemp.cz, tel.: 725 103 963

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky