Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chystá prezentaci italské turistické oblasti San Benedetto del Tronto – Palmová riviéra

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2011 15:47

Sdílet článek

 

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora ve spolupráci se Svazem obchodu, cestovního ruchu a služeb Confcommercio v San Benedettu del Tronto, starostou města San Benedetto del Tronto a Libereckým krajem pořádají 12. května od 11. 30 hod v Hotelu Centrum Babylon (Konferenční salonek č. 1) v Liberci prezentaci turistické nabídky italského oblasti San Benedetto del Tronto  – Palmové riviéry v regionu Marche.

Prezentace se zúčastní mimo jiné radní Pavel Novák, Pavel Petráček a Jaroslav Podzimek, vedoucí Odboru kultury památkové péče a cestovního ruchu KÚ LK Martin Nechvíle a vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Lukáš Vorel. Přítomna bude rovněž radní regionu Marche pro turismus Moroder Guarna Serenella.

Akce tak navazuje na nedávnou návštěvu členů Rady LK v čele s hejtmanem v San Benedettu del Tronto, na níž se zúčastnění shodli na přípravě partnerské dohody o spolupráci mezi Libereckým krajem a provincií Marche.

Radní regionu Marche pro průmysl, vědu a výzkum a inovace Sara Gianniniová přislíbila podpis smlouvy o partnerství mezi oběma regiony a garantovala podporu budoucím meziregionálním obchodním vztahům. Důležitým krokem podle ní bude jednání o zavedení přímé letecké spojení mezi Anconou a Prahou.

 „Návrh na spolupráci jsme rádi přivítali. Tato prezentace cestovního ruchu na Palmové riviéře spojená s ochutnávkou typických italských produktů a vín, včetně přípravy pokrmů, je první společnou akcí podporující vznik partnerské dohody,“ uvedl hejtman.

Proto kromě novinek a informací o turistických možnostech této oblasti s osobní účastí zástupců obou regionů je tedy v Centru Babylon připraven pestrý bufet s ochutnávkou místních italských specialit.   

San Benedetto del Tronto

Toto okouzlující malé město se nachází na pobřeží Jaderského moře v polovině vzdálenosti mezi městy Ancona a Pescara v jižní části oblasti zvané Marche. Středomořské klimatické podmínky nabízí k rekreaci a zábavě dlouhé období od května do října.

Bohatá exotická vegetace je pro tuto oblast velmi typická. Zejména ohromné množství palem a různých oleandrů dominuje této oblasti. I proto se této lokalitě přezdívá Palmová riviéra.

Nachází se zde více než 5000 palem rostoucích i na písečných plážích, které tím tvoří nádherný tropický ráj. Šest kilometrů krásného pobřeží s čistým jemným bílým pískem lemovaného azurově modrou mořskou hladinou nabízí ideální podmínky pro pohodu a odpočinek.

San Benedetto del Tronto návštěvníkům nabízí také bohaté sportovní vyžití. K dispozici jsou tenisové kurty, dráha na kolečkové brusle, sportovní hala, plavecký areál s krytým i venkovním bazénem, yacht club umožňující kotvení všech typů plavidel a spousta dalšího. Navštívit lze i místní námořní muzeum.

Pro milovníky nočního života je otevřeno velké množství diskoték, restaurací, barů a butiků.

Oblast proslulá svými středověkými městy posazenými vysoko na vrcholku hor s úchvatnými a jedinečnými výhledy na pobřeží San Benedetta a Jaderského moře.

 Podél pláže se táhne více asi 4 km dlouhá palmová promenáda. Součástí promenády je i cyklostezka, která je hojně využívaná i pro kolečkové brusle a jogging. Toto okouzlující malebné historické město bylo založeno v 9. století př.n.l. Nachází se na pobřeží Jaderského moře ve východní části střední Itálie zvané Marche. V současnosti počet obyvatel dosahuje téměř 45 000. Poloha v oblasti střední Itálie nabízí vhodnou kombinaci podmínek bohatého severu ve srovnání s chudší jižní částí. Množství vinic na svazích vyhřívaných sluncem, obrovské množství tropické vegetace, palem a oleandrů, prosluněné pláže i zátiší tvořené cedrovými háji.

Svoji polohou velmi snižuje pravděpodobnost špatného počasí během období letní dovolené.

Vzdálenosti velkých italských měst:

Řím cca 240km
Benátky 410km
Neapol 330km
Fiorentina 350km
Pisa 340km
Pescara 75km
Ancona 90km
Bologna: 320km
Milán 550km
Perugia 200km

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky