Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj hledá cesty, jak zvýšit bezpečnost dětí na silnicích

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 02. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6082|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V roce 2007 Liberecký kraj zaznamenal nárůst dopravních nehod, které byly zaviněny dětmi, zejména cyklisty. V této oblasti stoupl počet dopravních nehod o 13 ve srovnání s rokem 2006 na celkem 23 nehod.

„BESIP Libereckého kraje proto v letošním roce hodlá věnovat nejmenších účastníkům na silnici velkou pozornost. Cílem je snížit počty nehod dětí a vytvořit pro ně bezpečné dopravní prostředí. Kampaně Libereckého kraje jsou sestaveny tak, aby oslovily co nejvíce dětí všech věkových skupin. Jednou z prvních aktivit je  seminář pro učitelky a učitele mateřských škol na téma „Bezpečné silnice pro naše nejmenší", který se uskuteční 20. února v sídle Libereckého kraje,“ uvedl. Vladimír Richter, člen rady Libereckého kraje, pověřený vedením resortu dopravy.

Seminář pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí a účastnící se dozvědí řadu důležitých informací o dopravní výchově v Libereckém kraji, dopravních úrazech, statistikách nehod dětí atd.

„Na závěr semináře účastníci podepíší deklaraci, ve které se zaváží k aktivní účasti na zvyšování bezpečí dětí v silničním provozu, a obdrží reflexní materiály pro děti ze svých školek,“ sdělil náměstek hejtmana s tím, že veškeré informace k pořádané akci je možné najít na www.bezpecne-na-silnicich.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky