Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pořádá ve Frýdlantu Kulatý stůl k problematice středního zemědělského školství

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 04. 2012 14:18

Sdílet článek

 

V rámci 7. ročníku Zemědělské olympiády žáků středních odborných škol se za účasti Jaroslava Podzimka (ČSSD), člena rady LK pověřeného vedením resortu zemědělství a životního prostředí,  ve čtvrtek 26. dubna od 9.30 hod. uskuteční na Střední škole lesnické a hospodářské ve Frýdlantě, Bělíkova ulice,  „Kulatý stůl o zemědělské, školství“.

Společné setkání se Zemědělským svazem ČR se bude týkat  aktuální problematiky středního zemědělského školství v Libereckém kraji v návaznosti na požadavky pracovního trhu.

Diskutována budou následující témata:

- aktuálně vyučované zemědělské obory a počty jejich žáků,

- nejčastěji poptávané obory ze strany zaměstnavatelů, absence některých oborů,

- kvalita absolventů zemědělských škol z pohledu zaměstnavatelů,

- budoucí potřeba nových pracovníků z hlediska kvantity i kvality,

- hodnocení stávající spolupráce škol a podniků (ze strany škol i podniků),

- možnosti zatraktivnění zemědělských oborů,

- postoj kraje k zemědělskému vzdělávání.

„Cílem jednání je zahájení diskuze mezi školami a zemědělskými podniky za účelem užší a cílenější spolupráce, která by vedla k řešení problémů na zemědělském pracovním trhu,“ řekl radní.

Mezi účastníky budou například   Martin Pýcha předseda ZS ČR, Klára Handrejchová, ZS ČR, Pavel Jiran předseda Krajské rady ZS ČR, Liberec, Peter Sklenár, předseda územní organizace ZS ČR Česká Lípa, Blažena Heřmanová tajemnice ú.o.ZS ČR Česká Lípa,, Martin Lev, předseda územní organizace ZS ČR Semily, Ludmila Tauchmannová, tajemnice ú.o. ZS ČR Semily,  Pavol Belanyi, AVENA v.o.d., Miroslav Richter, družstvo Kozákov, Záhoří, Jiří Drahoňovský, AGRO Český ráj a.s.,  Jiří Lacina ZEOS Lomnice, a.s., Robert Erlebach, místopředseda RAR LK,  Karel Bárta, vedoucí oddělení vzdělávání a koncepcí  KÚ LK, a Alena Dvořáková, ředitelka SŠHL Frýdlant.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky